Χαμένη παραγωγή 1,5 εκατ. οχημάτων για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

Χαμένη παραγωγή 1,5 εκατ. οχημάτων για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

Χαμένη παραγωγή 1,5 εκατ. οχημάτων για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες 1

REUTERS/CHINA DAILY

Έκκληση προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν το άνοιγμα των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και την επανέναρξη των πωλήσεων απευθύνουν τα σωματεία εργαζομένων VDA και IG Metall.

Tο υψηλό στοκ που δεν μπορεί να πωληθεί εγείρει τον κίνδυνο χρεοκοπίας πολλών επιχειρήσεων στον κλάδο αυτοκινήτων υπογραμμίζουν τα συνδικάτα VDA και IG Metall σε επιστολή τους προς τη καγκελάριο Μέρκελ.

«Οι εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειρισθούν περισσότερα οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή και διανομή έχει ακινητοποιηθεί ή ότι δεν μπορεί να ξαναρχίσει», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η Μέρκελ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τιη βιομηχανία αυτοκινήτων -που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της γερμανικής οικονομίας- ώστε να βρεθεί τρόπος επανέναρξης της παραγωγής. Οι συζητήσεις εστιάζονται σε προμηθευτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εάν παραταθεί κι άλλο το «λουκέτο» στα εργοστάσια.

Από τις αρχές της κρίσης του κορωνοϊού και των προσωρινών λουκέτων, έχει χαθεί παραγωγή 1,47 εκατ. οχημάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της ACEA. Το συγκεκριμένο νούμερο καλύπτει επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, βαν, λεωφορεία- και καλύπτει μέση περίοδο αναστολής δραστηριοτήτων περίπου 18 εργάσιμων ημερών.

Σε όρους απασχόλησης, το προσωρινό λουκέτο στα ευρωπαϊκά εργοστάσια αυτοκινήτων έχει επηρεάσει τουλάχιστον 1,139 εκατ. εργαζομένους στον κλάδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ACEA.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *