Χ. Μεγάλου: Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε θέση ισχύος

Χ. Μεγάλου: Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε θέση ισχύος

Χ. Μεγάλου: Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε θέση ισχύος 1

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι είναι η πρώτη φορά από το 2007-2008 που η Ελλάδα έχει μια καλή ευκαιρία για μια διατηρήσιμη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει όχι μόνο το έδαφος που χάθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά επίσης ενδεχομένως να ανυψώσει τη μακροπρόθεσμη τάση ανάπτυξης μαζί και με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στοχευμένη παραγωγικότητα βελτιώνοντας τις επενδύσεις», σημείωσε.

«Η υποστήριξη μπορεί να κυμανθεί εως και στο 17%-18% του ΑΕΠ, περίπου σε 32-33 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Μεγάλου. «Εάν εγκριθεί αυτή η πρόταση, αυτό θα σημαίνει ότι ξεκινώντας από το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και συνεχίζοντας τα επόμενα 4 χρόνια, οι δημόσιοι επενδυτικοί πόροι της ελληνικής οικονομίας ενδέχεται να επεκταθούν κατά περισσότερο από 4% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό θα συσσωρεύσει επίσης πόρους ιδιωτικών επενδύσεων», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι ελληνικές τράπεζες θα υποστηρίξουν τους βιώσιμους πελάτες τους, καθώς έχουν τα εργαλεία και την πρόθεση να το πράξουν, επεσήμανε ο κ. Μεγάλου, τονίζοντας ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει επαρκή ρευστότητα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης και θα κάνει κάθε προσπάθεια να χρηματοδοτήσει την οικονομία.

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *