Το Μπρασόβ δεν προσποιείται ότι είναι μεσαιωνική πόλη γιατί κυριολεκτικά δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι δεν είναι!

To Μπρασόβ στη Ρουμανία είναι ίσως ο πιο γνωστός προορισμός σε αυτό το φανταστικό έθνος της Ανατολικής Ευρώπης. Αν δεν έχετε πάει στη Ρουμανία, αξίζει μια επίσκεψη. Από την όμορφη φύση και την άφθονη άγρια ​​φύση έως τα καταπληκτικά κάστρα και τη συναρπαστική ιστορία και τον πολιτισμό, αυτή είναι μια χώρα με τόσο πολλά για να δεις και να απολαύσεις. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να σας πείσει, πρέπει να ξέρετε ότι η Ρουμανία είναι απίστευτα προσιτή.

Μπρασόβ, βόλτα στα παραμυθένια λιθόστρωτα δρομάκια και στα μποέμ καφέ 1

Το Μπρασόβ είναι η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, και με τόσα πολλά για να δούμε και να κάνουμε, έγινε γρήγορα μια από τις αγαπημένες πόλεις στην Ευρώπη.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας και περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη. Βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Ποϊάνα Μπρασόβ, ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.

Μπρασόβ, βόλτα στα παραμυθένια λιθόστρωτα δρομάκια και στα μποέμ καφέ 2

Τα εντυπωσιακά κάστρα και η μεσαιωνική της ατμόσφαιρα αναδεικνύονται περισσότερο με τις νιφάδες του χιονιού και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο Μπραν με τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική που βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας – Βλαχίας.

Μπρασόβ, βόλτα στα παραμυθένια λιθόστρωτα δρομάκια και στα μποέμ καφέ 3

Το κάστρο που ο θρύλος θέλει να κατοικούσε ο Βλαντ Τσέπες, γνωστός ως Κόμης Δράκουλας χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Η Πύλη της Αικατερίνης αποτελεί την τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα.

Το γοτθικής αρχιτεκτονικής ιστορικό κέντρο είναι εντυπωσιακά στολισμένο για τις γιορτές ενώ ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τοπικές νοστιμιές στην παλιά πόλη που χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, τη γερμανική, την ουγγρική και τη ρουμάνικη.

Μπρασόβ, βόλτα στα παραμυθένια λιθόστρωτα δρομάκια και στα μποέμ καφέ 4

Η Μαύρη Εκκλησία αποτελεί τη μεγαλύτερη της Ρουμανίας και οφείλει το όνομά της στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *