Μπράιτον, μια όμορφη μικρή πόλη στην Αγγλία

Μπράιτον, μια όμορφη μικρή πόλη στην Αγγλία

Με κοσμοπολίτικο αέρα και μποέμικη ατμόσφαιρα

Το Μπράιτον είναι μια μικρή παραλιακή πόλη στην κομητεία του ανατολικού Σάσεξ, στη νότια ακτή της Αγγλίας.

Με βικτωριανή αισθητική, μεγάλα καταπράσινα πάρκα, μικρά καφέ και εκκεντρικά καταστήματα χαρακτηρίζεται ως «το Λονδίνο εν πλω».

Μπράιτον, μια όμορφη μικρή πόλη στην Αγγλία 1

Το 1841 η πόλη έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την σύνδεσή της με το Λονδίνο με σιδηρόδρομο. Το Μπράιτον καθιερώθηκε ως θερινή απόδραση και κατοικία των αριστοκρατών από τον πρίγκηπα Regent στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν ο ίδιος μετακόμισε στο υπερπολυτελές Royal Pavilion.

Μπράιτον, μια όμορφη μικρή πόλη στην Αγγλία 2

Η αποβάθρα Brighton Pier με τα μικρά μαγαζιά και τα καλαίσθητα εστιατόρια μαζεύει κατοίκους και τουρίστες, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τον παλαιότερο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο στον κόσμο, τον Volk’s Electric Railway, ο οποίος λειτουργεί ως σήμερα.

Το ανακαινισμένο μουσείο του Μπράιτον, το παλαιότερο ενυδρείο του κόσμου και το βικτωριανής αρχιτεκτονικής «Grand Hotel» αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που δεν πρέπει να χάσετε.

Το παλαιότερο κτίριο της περιοχής χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και πρόκειται για την εκκλησία του St. Nicholas, αποκαλούμενη και «Mother Church» από τους ντόπιους.

Μπράιτον, μια όμορφη μικρή πόλη στην Αγγλία 3

Το ήξερες;

Tο Μπράιτον είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα του LGBT του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Pride στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσελκύοντας συχνά περισσότερους από 160.000 ανθρώπους.

Μπράιτον, μια όμορφη μικρή πόλη στην Αγγλία 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *