«Μπορώ να κατακτήσω ένα grand slam»


Την πίστη ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση ενός grand slam εξέφρασε με δηλώσεις του στο BBC ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δύο 24ωρα πριν από την έναρξη του Australian Open (8/02).

Το έγκυρο βρετανικό μέσο έκανε αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, στη διάρκεια του οποίου μίλησαν και οι δύο μέντορες/προπονητές του, ο πατέρας του Απόστολος και ο Πάτρικ Μουράτογλου. Αμφότεροι παραδέχθηκαν ότι ο Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να κατακτήσει έναν Grand Slam τίτλο και να μπει σε άλλη τροχιά η καριέρα του.

«Το βλέπω αυτό ως μια αρχή. Είμαι βέβαιος πως αν κερδίσω ένα Grand Slam, θα κάνω τον παππού μου περήφανο. Αν δουλέψω σκληρά και σταθώ λίγο τυχερός, μπορώ να τα καταφέρω. Θα είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, δίχως αμφιβολία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο νεαρός τενίστας.

Μέχρι τώρα, οι δύο καλύτερες πορείες του 22χρονου σε Major διοργάνωση ήταν οι δύο ημιτελικοί σε Australian Open 2019 και Roland Garros 2020.

«Έχει τις προοπτικές να κατακτήσει πολλά τουρνουά Grand Slam», πρόσθεσε ο Πάτρικ Μουράτογλου που ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στις δυνατότητες του και από το 2016, που τον φιλοξένησε για πρώτη φορά στην ακαδημία του στη Σοφία-Αντίπολις της Νίκαιας, πορεύονται μαζί.

Από την πλευρά του, ο πατέρας και βασικός προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι είναι έτοιμος να κερδίσει ένα Grand Slam. Αθλητικά, αλλά και ψυχολογικά. Πιστεύει στις δυνατότητές του και κανένας δεν γνωρίζει τα όριά του.»





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *