«Μπορεί να είμαι κακοποιός ληστής αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ»

«Μπορεί να είμαι κακοποιός ληστής αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ»

«Μπορεί να είμαι κακοποιός ληστής αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ» 1

«Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν “θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!”. Δεν ξέρεις όμως πως αντιδρά ο άλλος, όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις εμφανίζονται τα ένστικτα…». Με τα λόγια αυτά ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που έζησαν στο γκαράζ του σπιτιού τους ο κομμωτής των celebrities Πάνος Καλλίτσης και η πρώην σύζυγος του, booker μοντέλων, Έλενα Χριστοπούλου.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση του ζήτησε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μιλώντας για το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι τους περιέγραψε ως δυο φιλήσυχους εργατικής ανθρώπους που κατέληξαν στο νοσοκομείο. «Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα» είπε και επέρριψε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον κατηγορούμενο αστυνομικό «που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες».

«Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας. Λύκος με προβατάκια… Θα αρχίσει να διαλογίζεται με πρόβατα ο λύκος; Θα αρπάξει αμνούς και θα τους κατασπαράξει. Αυτό έκανε ο 45χρονος. Εκείνος βγήκε έξω, του είπε για τον κομμωτή με τους επώνυμους πελάτες, ότι έχει χρήματα. Εκεί την πάτησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντέδρασε ο Καλλίτσης  και εκεί την πατήσανε. Ο 45χρονος δεν είναι δολοφόνος, δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφαίρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θάνατό τους. Τι είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο; Τί είναι οι άνθρωποι; Κούκλες από άχυρα; Αν δεν θες να σκοτώσεις σηκώνεις το όπλο σου πάνω στους γλάρους και τις μπεκάτσες» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός και εισηγήθηκε  την ενοχή του 45χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, την ενοχή του αστυνομικού για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας ενώ  για τον Ιρακινό κατηγορούμενο ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος μόνο για απόπειρα ληστείας.

«Νιώθω για πρώτη φορά ηθικά ικανοποιημένος γιατί αυτή η αγόρευση του Εισαγγελέα με άγγιξε, ένιωσα σαν να ήταν ο άνθρωπος αυτός μαζί μας στο συμβάν  και για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί αισθάνομαι ότι πραγματικά υπάρχει Δικαιοσύνη. Έχω συγκλονιστεί πραγματικά» ήταν το πρώτο σχόλιο του Πάνου Καλλίτση ο οποίος συμπλήρωσε:

«Χαίρομαι πάνω από όλα που είμαι ζωντανός, αλλά σε ένα συμβάν που έχεις ακούσει άπειρα τέρατα είναι ωραίο να βάζουν κάποιοι άνθρωποι τα πράγματα στη θέση τους και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι αυτό».

«Δεν είμαι φονιάς»

Στην  απολογία του ο 45χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει.

«Μπορεί να είμαι κακοποιός ληστής αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ όλα αυτά τα χρόνια και ένας από αυτούς είναι η ανθρώπινη ζωή. Σέβομαι την ανθρώπινη ζωή. Αν είχα πρόθεση να σκοτώσω δεν θα πυροβολούσα στο πόδι» είπε. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν γιατί ήθελε μα φύγει και ο γνωστός κομμωτής δεν τον άφηνε. «Δεν είμαι φονιάς» τόνισε και περιγράφοντας τη σκηνή στο γκαράζ ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε όταν ο Καλλίτσης έκανε όπισθεν.

«Άρα λοιπόν με μία κίνηση βρήκαν σφαίρες και τους δυο. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το ότι τραυματίστηκε στο στήθος το άκουσα στις ειδήσεις, ούτε εκείνος το είχε καταλάβει. Η Χριστοπούλου βγήκε έξω σήκωσε τα χέρια της και μας είπε πάρτε ό,τι θέλετε. Δεν αρνούμαστε ότι θέλαμε να ψάξουμε το αυτοκίνητο να δούμε τι έχει μέσα. Ο Καλλίτσης βγήκε έξω, έγινε συμπλοκή προσπάθησε να μου πάρει το όπλο, εκπυρσοκρότησε…» περιέγραψε και συνέχισε: «Δεν αντιλήφθηκα που είχε πάει η σφαίρα.. Η Χριστοπούλου σηκώθηκε ακούγοντας τον πυροβολισμό γιατί δεν έβλεπε και το έσκασε. Ό,τι είπα ήταν στα πλαίσια εκφοβισμού. Είναι ψέμα ότι σήκωσα το όπλο και τον πυροβόλησα εξ επαφής. Ήμασταν σε πάλη προσπαθούσα να τον απωθήσω.

Η Χριστοπούλου έφυγε κανείς δεν την πείραξε. Είχα όλη την ευχέρεια να βάλω το όπλο στην καμπίνα και να πυροβολήσω. Δεν το έκανα. Έμεινα με τον Καλλίτση στο γκαράζ, παλεύαμε , τον πυροβόλησα στο πόδι για να μπορέσω να φύγω. Με κυνήγησε, τον ξαναπυροβόλησα, αποδεικνύεται ότι δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Θέλαμε να τους κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο και να ψάξουμε αποκλειστικά για χρήματα. Ο Καλλίτσης και η σύζυγός του προσπάθησαν να δώσουν δραματικό τόνο στο δικαστήριο. Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση. Εμένα μην με πιστεύετε. Να πιστέψετε όμως όσα πραγματικά περιστατικά αποδεικνύονται εμπράκτως. Είναι ψέμα ότι μου τράβηξε ο Καλλίτσης την κουκούλα. Ψέμα ότι βγήκε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του και τον πυροβόλησα στην καρδιά. Ένας άνθρωπος που σηκώνει όπλο σύμφωνα με τον Καλλίστη θέλει να σκοτώσει. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα σήκωνα το όπλο και θα στόχευα στο κεφάλι. Δεν είχαμε σκεφτεί σε καμία περίπτωση να πάρουμε ανθρώπινη ζωή. Έλεγα κομμωτής είναι δεν θα αντιδράσει, θα φοβηθεί με το πιστόλι. Πήγα να τον ληστέψω τον πυροβόλησα, ήθελα να φύγω και δεν με άφηνε. Δεν είμαι φονιάς. Έχω ζήσει 18 χρόνια στις φυλακές, σε 6 μήνες θα έβγαινα, ήθελα τα χρήματα για να ανοίξω δικό μου μαγαζί» .

Ο Ιρακινός κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ο αστυνομικός ήταν εκείνος που του είπε «για τη δουλειά». «Έκανα ένα λάθος, είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι. Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε ζητάω συγνώμη» είπε.

Όσο για τον κατηγορούμενο αστυνομικό δεν απολογήθηκε καθώς εκπροσωπήθηκε από συνήγορο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανάγεται στις 11Απριλιου 2019.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *