Η ιστορία αυτής της πόλης δεν αφορά μόνο την αρχιτεκτονική

Το Μπαθ στην πραγματικότητα, είναι μια από τις πιο αριστοκρατικές πόλεις της Βρετανίας, γεμάτες από δασωμένους λόφους και χωρισμένες από τον ποταμό Avon και το κανάλι Kennet & Avon.

Με αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, καταπράσινα πάρκα και γραφικά δρομάκια, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία, 100 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου και είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια.

Μπαθ, μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Βρετανίας

Η δημοφιλής λουτρόπολη είναι χτισμένη μερικώς πάνω σε λόφους και εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική γεωργιανού ρυθμού των κτιρίων της.

Είναι γνωστή για τα ιαματικά νερά της και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1987. Ήταν η πατρίδα της συγγραφέως Τζέιν Όστιν και περπατώντας στα γραφικά δρομάκια του, θα νιώσει σαν να βρίσκεται σε ένα από τα μυθιστορήματά της.

Μπαθ, μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Βρετανίας

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κομψή Γέφυρα Pulteney, το Αββαείο του Μπαθ, που ξεχωρίζει για την περίτεχνη γοτθική αρχιτεκτονική του, το Royal Crescent, μια σειρά κατοικιών, που δεσπόζουν στην κορυφή ενός λόφου, σχηματίζοντας ημικύκλιο και το Circus, σε σχήμα κύκλου.

Μπαθ, μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Βρετανίας

Στις φυσικές θερμές πηγές κάποτε σύχναζαν οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι και τα λουτρά της πόλης ήταν αφιερωμένα στην Κέλτικη θεότητα Sulis.

Μπαθ, μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Βρετανίας

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *