Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία από αμέλεια: Θα πολεμήσω την «τρομερή δικαστική αδικία»Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία από αμέλεια: Θα πολεμήσω την «τρομερή δικαστική αδικία» 1

Ο Μπάλντουιν και η οπλουργός του Rust, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς από σφαίρα στο πλατό της ταινίς Rust

Σε μια πρώτη – έντονη – αντίδρασή του, ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν υποσχέθηκε να «πολεμήσει» τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια που ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη από τους εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό, χαρακτηρίζοντάς τες ως «τρομερή δικαστική πλάνη». 

Ο Μπάλντουιν και η οπλουργός του Rust, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς από σφαίρα στο πλατό της ταινίς Rust.

Η πρώτη δικαστικής εισαγγελέας του Νέου Μεξικού Μέρι Κάρμακ Άλτγουις και η ειδική εισαγγελέας, Άντρια Ριμπ, ανακοίνωσαν τις κατηγορίες σε γραπτή δήλωσή τους σήμερα. Τόσο ο Baldwin όσο και ο Gutierrez-Reed αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν. 

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του ηθοποιού  αναφέρει: «Αυτή η απόφαση διαστρεβλώνει τον τραγικό θάνατο της Χάλινα Χάτσινς και αντιπροσωπεύει μια τρομερή δικαστική αδικία. Ο κ. Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια (πραγματική) σφαίρα στο όπλο — ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν είχε κανονικές σφαίρες. Θα πολεμήσουμε αυτές τις κατηγορίες και θα νικήσουμε». 

Από πλευράς τους, οι δικηγόροι της οπλουργού Χάνα Γκουντιέρες Ριντ εξέδωσαν παρόμοια δήλωση. «Η Χάνα είναι, και ήταν πάντα, πολύ συγκινημένη και λυπημένη για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Όμως δεν διέπραξε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αυτές οι κατηγορίες είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ εσφαλμένης έρευνας και μιας ανακριβούς κατανόησης των γεγονότων» τονίζεται.

«Σκοπεύουμε να φέρουμε στο φως την πλήρη αλήθεια και πιστεύουμε ότι η Χάνα θα απαλλαγεί από την αδικία από ενόρκους». 

Οι εισαγγελείς πάντως δηλώνουν βέβαιοι για την απόφαση.

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους – ο Άλεκ Μπάλντουιν, η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ ή ο Ντέιβιντ Χολς – είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», τόνισε η ειδική εισαγγελέας Άντρια Ριμπ.

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς, ο οποίος παρέδωσε στον Μπάλντουιν το γεμάτο όπλο, έκανε συμφωνία και αντιμετωπίζει πλημμέλημα.
 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *