Μπακογιάννης για Βοτανικό: Θα χαρούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο τέλος του καλοκαιριού

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα αφορά το πρότζεκτ του Βοτανικού και τη Διπλή Ανάπλαση με το γήπεδο της Λεωφόρου. Στο ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε μέσω συνέντευξής του στον «Αθήνα 9.84» ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον δήμαρχο Αθηναίων να σημειώνει χαρακτηριστικά πως οι οπαδοί του συλλόγου «θα χαρούν στο τέλος του καλοκαιριού».

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη Διπλή Ανάπλαση, είπε: «Κατ’ αρχήν, και εγώ ως Παναθηναϊκός, γι’ αυτό θα ρωτούσα. Άρα, καταλαβαίνω γιατί τα 2/3 των ερωτημάτων των ακροατών αφορούν το γήπεδο και τη Διπλή Ανάπλαση, γιατί είναι όνειρο πολλών ετών».

Θα περίμενε κανείς, να βγει ο δήμαρχος να κάνει μια εξαγγελία χωρίς περιεχόμενο για επικοινωνιακούς λόγους. Εγώ έχω κάνει την εξής επιλογή: να πειθαρχήσω. Αυτό σημαίνει ότι εμείς, όταν βγούμε να μιλήσουμε για το γήπεδο, θα μιλήσουμε έχοντας κλείσει-δέσει το σχέδιο, τις πηγές χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα. Να μπορούμε, δηλαδή, να πούμε με όλη τη βεβαιότητα σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι αυτό είναι που θα γίνει και θα γίνει. Έχουμε δώσει στον εαυτό μας ένα περιθώριο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Δεν πάμε να φτιάξουμε μία παιδική χαρά. Είναι ένα έργο σύνθετο και δύσκολο».

Για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο σχεδιασμός, απάντησε: «Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να πειθαρχώ. Είναι προφανώς πολύ μεγάλος ο πειρασμός να πω κάτι αυτή τη στιγμή, όμως πρέπει να γίνει σωστά αυτό. Επιτρέψτε μου να μιλήσω όταν θα έχουμε κάτι σίγουρο ως προς την οικονομική του διάσταση αλλά και τη νομική του διάσταση».

Αναφορικά με την αγωνία που υπάρχει όσον αφορά το πρότζεκτ τόσο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού όσο και στους δημότες της Αθήνας, ανέφερε: «Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι πως αυτό το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό και για εμάς αποτελεί προτεραιότητα. Είναι ένα έργο που ξεπερνά τον Παναθηναϊκό και σας το λέω εγώ που είμαι και οπαδός του Παναθηναϊκού. Είναι ένα έργο που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την πόλη. Πρακτικά.

Έχουμε την περιοχή του Ελαιώνα και του Βοτανικού που αυτή τη στιγμή είναι μία περιοχή που έχει μείναι πάρα πολύ πίσω. Μία τέτοια παρέμβαση, μπορεί να βάλει μπρος την περιοχή, να μετατοπίσει στην πραγματικότητα τα όρια της πόλης, να βοηθήσει πάρα πολύ, πολεοδομικά, χωροταξικά την εξέλιξη της πόλης και μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτό είναι το ένα. Από την άλλη, έχουμε σήμερα το χώρο που βρίσκεται το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο οποίος μπορεί δυνητικά να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου που τον έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη. Που είναι ο τέταρτος ή ο πέμπτος μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου που έχουμε στην καρδιά της πόλης.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο. Όμως θα μου επιτρέψετε να επιμείνω, ξαναλέω για τρίτη φορά, γιατί είναι η τρίτη φορά που με ρωτάτε, να πειθαρχώ και να αυτοπειθαρχώ και να μιλήσω γι’ αυτό όταν είμαστε απολύτως σίγουροι και ως προς το σχέδιο και ως προς την οικονομική του διάσταση και ως προς τη νομική του διάσταση αλλά και ως προς το χρονοδιάγραμμα ».

Και στη συνέχεια συνέστησε υπομονή, για να τονίσει: «Νομίζω μπορώ να πω στον συγκεκριμένο κύριο ότι θα έχει μια χαρά στο τέλος του καλοκαιριού».

Για την αθέτηση συμφωνίας και σχέδιο μόνο για γήπεδο ποδοσφαίρου που έκανε λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σημείωσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στην προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να δείξω το σεβασμό μου όχι μόνο στη οικογένεια Γιαννακόπουλου, αλλά προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη και σε όλες τις οικογένειες των ανώνυμων Παναθηναϊκών που έχουν προσφέρει τόσα πολλά σε αυτήν την ομάδα και την έχουν στηρίξει στα δύσκολα, είναι εμπράκτως. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Επιτρέψτε μου λοιπόν να προχωρήσω σε ανακοινώσεις στο τέλος του καλοκαιριού, ανακοινώσεις που θα είναι σίγουρες και γερές και δεν θα επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης».

Σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου και το εάν ο Παναθηναϊκός θα είναι ενοικιαστής, είπε: «Μα, μπορώ σοβαρά να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή; Δεν μπορώ. Είναι κομμάτι του συνολικού μας σχεδιασμού. Δεν μπορώ να προτρέξω και να σας δώσω μία απάντηση για κάτι. Δεν θα ήταν σωστό. Εδώ μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με αρχή, μέση και τέλος. Δεν μπορεί κανείς να το διαχειριστεί με όρους επικοινωνιακούς. Πρέπει να το διαχειριστεί με όρους ουσίας. Αυτό που μετράει είναι να γίνει. Κι εγώ θέλω να γίνει. Με ενδιαφέρει, λοιπόν, να το δω να γίνεται στην πραγματικότητα, στην πραγματική πραγματικότητα».

Και καταληκτικά επισήμανε για το ότι είναι ουσιαστικό ποιες οι πηγές χρηματοδότησης του έργου: «Βεβαίως. Γι’ αυτό και θα τις συμπεριλάβουμε στο συνολικό μας πλαίσιο, γι’ αυτό και αναφέρθηκα στις πηγές χρηματοδότησης, όχι δυνητικά, θα μπορούσαμε να βρούμε χρήματα από εκεί, αλλά έχουμε βρει χρήματα εκεί κι εκεί. Όταν φτάσουμε να ανακοινώσουμε κάτι, δεν θα είναι κάτι θεωρητικό κι αφηρημένο, θα είναι συγκεκριμένο και απολύτων εξειδικευμένο που θα περιγράφει όλα τα στάδια γι΄αυτό το έργο. Από το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό, μέχρι την υλοποίηση, τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα. Οι απαντήσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *