Αutohellas: Πώς επηρεάζεται από τα προβλήματα της Hertz

Αutohellas: Πώς επηρεάζεται από τα προβλήματα της Hertz

Αutohellas: Πώς επηρεάζεται από τα προβλήματα της Hertz 1

Σε συνέχεια των προβλημάτων ρευστότητας της Hertz Global Holdings, που δημοσιοποιήθηκαν στον διεθνή τύπο, η Autohellas, συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη, που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα δικαιόχρησης (franchising) του σήματος της Hertz στην Ελλάδα και σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, μέσω της Hertz International Ltd, θυγατρικής της Hertz Global Holdings, γνωστοποίησε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν περίπου το 16% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και περίπου το 30% της συνολικής κερδοφορίας της.

H Hertz Global Holdings, με βάση δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο και ανακοινώσεων, αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια και είναι σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της. Η ελληνική εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει ιδιαίτερη ενημέρωση για αυτές τις διαπραγματεύσεις ή συμμετοχή σε αυτές καθώς δεν έχει και καμία μετοχική σχέση ή σχέση πιστωτή /οφειλέτη με την Hertz Global Holdings και τον όμιλό της.

Έτσι, σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία, ανεξαρτήτως των διαδικασιών που μπορεί να επιλεγούν τελικά για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Hertz Global Holdings, κατά τη διάρκεια αυτών η λειτουργία τόσο του ιδιόκτητου από την Hertz Global Holdings διεθνούς δικτύου εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων οχημάτων όσο και του μετοχικά ανεξάρτητου δικτύου δικαιοχρηστών (franchisees) του σήματος της Hertz παγκοσμίως δεν θα παρεμποδιστεί.  

Γενικότερα κύριο πρόβλημα για τον κλάδο παραμένουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα των χωρών στην μετακίνηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *