Αθωώθηκε 38χρονος αλλοδαπός που κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών

Αθωώθηκε 38χρονος αλλοδαπός που κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών 1

Έπειτα από την αθώωσή του από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ένας 38χρονος αλλοδαπός που είχε προφυλακιστεί στις αρχές του έτους με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, βρίσκεται πλέον σε καθεστώς ελευθερίας

Αστυνομικοί τον είχαν συλλάβει στις 26 Ιανουαρίου σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς για κατοχή και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια «ποσότητας 827 γραμμαρίων ηρωίνης», όπως αναφερόταν στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.

Δείγμα της κατασχεθείσας ουσίας που χαρακτηρίστηκε ως ηρωίνη εστάλη στο Χημείο, το οποίο, ενάμισι μήνα αργότερα και κατόπιν εξέτασης, βεβαίωσε εγγράφως ότι δεν επρόκειτο περί ναρκωτικής ουσίας, χωρίς όμως να προσδιορίζει τι ακριβώς είναι.

Υπό τις συνθήκες αυτές ο 38χρονος, που από την πρώτη στιγμή ισχυριζόταν ότι ουδεμία σχέση έχει με εμπορία ναρκωτικών, προσέφυγε κατά του μέτρου της προσωρινής κράτησης που όμως απορρίφθηκε και η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αξιολογώντας την έκθεση του Χημείου που αναζητήθηκε στον φάκελο της δικογραφίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αθωώσει για τη συνδεόμενη με τα ναρκωτικά πράξη και επέβαλε φυλάκιση τριών μηνών για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Ο καταγόμενος από τα Σκόπια άνδρας, που φέρεται να είναι βοσκός, επανέλαβε την αθωότητα του, εκτιμώντας ότι έπεσε θύμα μεθόδευσης από πρόσωπο, πιθανότατα εμπόρου ναρκωτικών, για λογαριασμό του οποίου και έναντι απατηλούς υπόσχεσης, ανέλαβε να μεταφέρει την «απροσδιόριστη ουσία» στην Ελλάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *