Αθώοι οι αστυνομικοί για υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων

Αθώοι οι αστυνομικοί για υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων

Αθώοι οι αστυνομικοί για υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων 1

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε τέσσερις αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως για ψευδή βεβαίωση και εγκληματική οργάνωση, πράξεις που συνδέονταν με την υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων από το Α.Τ. Άνω Πόλης, κατά την περίοδο 2000-2003.

Εξετάζοντας την υπόθεση, σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έπαυσε την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, λόγω παραγραφής, ενώ αποφάσισε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τους αστυνομικούς, αθωώθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, στους οποίους αποδίδονταν ο ρόλος των μεσολαβητών, όπως επίσης και μία δικηγόρος. Πρωτοδίκως, οι κατηγορούμενοι είχαν τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης επτά ετών, ενώ αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι ενόψει της εφετειακής δίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολυετείς έρευνες των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, πλήρωναν σε μεσάζοντες έως 3.000 ευρώ για να λάβουν βεβαιώσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *