Άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης

Άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης


Στην άσκηση αναίρεσης της απόφασης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος,  προχώρησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Κοκκινάκης, αφού μελέτησε την απόφαση, έκρινε ότι εμπρόθεσμα και νομότυπα κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή η δήλωση που απαιτούσε ο τότε Ποινικός Κώδικας ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος.

 Έτσι, ο αντεισαγγελέας στέλνει την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ’ επέκταση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Το Σεπτέμβρη του 2020 το δικαστήριο αθώωσε και τους 5 εναπομείναντες κατηγορουμένους και από αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, δεν προέκυψε απάτη σε βάρος του Δημοσίου για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *