Αρνείται τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ

Αρνείται τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ


«Δεν έχω ιδέα. Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο για να με εκδικηθεί; Με τα παιδιά είχαν την καλύτερη σχέση. Πήγαινα μαζί τους εκδρομή και αυτό τώρα, το ακούω με πολύ μεγάλη έκπληξη», δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ,  ο οποίος αποφάσισε να μιλήσει,  κατόπιν έντονων αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν λόγω καταγγελιών από φοιτήτριες του Πανεπιστημίου  εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ο καθηγητής, μιλώντας στον Alpha, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, δηλώνοντας για την φοιτήτρια που έκανε πρώτη την καταγγελία ότι  «Αυτή ήταν μια βασανισμένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Την λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω, τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Την είδα μια φορά μετά τυχαία στο δρόμο. Ορκίζομαι στα παιδιά μου».

Υπερασπίζοντας τον εαυτό του, ο καθηγητής, επεσήμανε ότι «Αυτά τα πράγματα είναι εκτός λογικής. Δεν συνέβαιναν τέτοιες καταστάσεις. Απλούστατα το μάθημα ήταν δύσκολο και προσπαθούσα να βοηθήσω τα παιδιά. Είχα πει σε ορισμένους να περάσουν από το γραφείο μου, να τους εξηγήσω τα λάθη τους όσες φορές θέλει, για να είναι έτοιμος την επόμενη φορά και να καταφέρει να περάσει το μάθημα. Δεν υπήρχε κάτι κρυφό», υπογράμμισε. 

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «Τα έβλεπα σαν παιδιά μου. Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη, αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο εργαστήριο, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο; Ποτέ δεν έκανα κάτι κακό. Σεβόμουν τις κοπέλες, όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου. Είναι ντροπή τα όσα ακούγονται».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις καταγγελίες, δόθηκε εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι κατηγορίες. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *