Απορρίφθηκαν προσφυγές του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τις νέες αντικειμενικές

Απορρίφθηκαν προσφυγές του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τις νέες αντικειμενικές

Απορρίφθηκαν προσφυγές του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τις νέες αντικειμενικές 1

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσφυγές του δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού και 41 κάτοικων της περιοχής με τις οποίες στρέφονταν κατά των νέων   αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, το 2017. Οι σύμβουλοι της Επικρατείας, με σειρά αποφάσεων τους, έκριναν πως οι προσφεύγοντας δεν απέδειξαν, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, το έννομο συμφέρον τους.

Μάλιστα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του Δήμου ότι το έννομο συμφέρον του θεμελιώνεται στο άρθρο 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι δημοτικές και οι κοινοτικές αρχές διευθύνουν και ρυθμίζουν όλες τις τοπικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».

Και αυτό γιατί , έκρινε, πως το θέμα του προσδιορισμού των  αντικειμενικών αξιών, «δεν αφορά τοπική υπόθεση, αλλά κρατική φορολογία της ακίνητης περιουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφεύγοντες ζητούσαν την ακύρωση, ως αντισυνταγματική και παράνομη, της υπουργικής απόφασης για τον ανακαθορισμό των τιμών ζώνης του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων ακινήτων στην περιοχή τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *