Αποκαλυπτήρια για τα πορτραίτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα

Αποκαλυπτήρια για τα πορτραίτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα

Αποκαλυπτήρια για τα πορτραίτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα 1

Επιτέλους. Τα εδώ και καιρό αναμενόμενα επίσημα πορτραίτα του τέως Προέδρου των ΗΠΑ και της τέως Πρώτης Κυρίας αποκαλύφθηκαν στη Smithsonian’s National Portrait Gallery.

Το πορτραίτο του Μπαράκ Ομπάμα φιλοτέχνησε ο Κεχιντέ Γουάιλι και το πορτραίτο της Μισέλ Ομπάμα, η Έιμι Σέραλντ.

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα πορτραίτα προεδρικού ζεύγους φιλοτεχνούνται από Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες!

Στα αποκαλυπτήρια των πινάκων, η Μισέλ θυμήθηκε την πρώτη συνάντησή της με τη Σέραλντ, στον Λευκό Οίκο: «Υπήρξε αυτή η άμεση σύνδεση με αυτή τη γυναίκα, αυτό το είδος σύνδεσης μεταξύ κοριτσιών που είναι αδελφές».

Ο Μπαράκ, από τη μεριά του, παραδέχθηκε το ρίσκο που πήρε όταν ζήτησε από τον Γουάιλι να προσαρμόσει το καλλιτεχνικό του ύφος σε ένα προεδρικό πορτραίτο.

Αστειεύτηκε, λέγοντας ότι ζήτησε από τον ζωγράφο να μην του δώσει, στον πίνακα, ένα σκήπτρο ή να μην τον βάλει καβάλα σ’ ένα άλογο: «Έχω αρκετά πολιτικά προβλήματα χωρίς να με κάνεις να φαίνομαι σαν τον Ναπολέοντα. Πρέπει λιγουλάκι να το κάνεις πιο απλό».

Είπε, επίσης, ότι ο Γουάιλι δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει ένα δυο αιτήματά του: «Προσπάθησα να διαπραγματευθώ λιγότερο γκρίζα μαλλιά, αλλά η καλλιτεχνική ακεραιότητα του Κέχιντε δεν του άφησε περιθώρια να κάνει αυτό που του ζήτησα. Προσπάθησα να διαπραγματευθώ μικρότερα αυτιά. Μπορείτε να το ξεχάσετε και αυτό».

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος είχε και δυο λογάκια επαίνου για την Έιμι Σέραλντ επειδή «με τόσο εντυπωσιακό τρόπο συνέλαβε τη χάρη, την ομορφιά και ευφυΐα, τη γοητεία και τη θέρμη της γυναίκας που αγαπάω».

Τη σημασία που μπορούν να έχουν τα δύο πορτραίτα στους νεαρής ηλικίας επισκέπτες, υπογράμμισε η Μισέλ: «Σκέφτομαι και τα νεαρά άτομα, κυρίως τα κορίτσια και τα έγχρωμα κορίτσια, που, τα επόμενα χρόνια, θα έλθουν σε αυτό το μέρος και θα σηκώσουν το βλέμμα και θα δουν την εικόνα κάποιας που τους μοιάζει να είναι κρεμασμένη στον τοίχο αυτού του μεγάλου Αμερικανικού ιδρύματος, και ξέρω τον αντίκτυπο που θα έχει στις ζωές τους, επειδή κι εγώ ήμουν ένα από αυτά τα κορίτσια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *