Από τι εξαρτάται η αύξησή του – Πότε θα γίνει η εισήγηση του Χατζηδάκη – News.gr


«Θα είναι σημαντική και δίκαιη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τους παράγοντες που επηρεάσουν την εισήγησή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από 1η Απριλίου, εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.  Ο  Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», τόσο για τον κατώτατο μισθό, όσο και για την στεγαστική πολιτική και τις συντάξεις αποκαλύπτοντας ότι την προσεχή Παρασκευή (3/3) θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

Λέγοντας ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. «Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού. «Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση».

Και όπως είπε, «αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά».

Αναφορικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών ενώ παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοση συντάξεων.

Αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα τόνισε ότι 1000 διαμερισματα θα δοθούν σε πολυ ευάλωτους. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μεταναστες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επίτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.

 

Σχετικά Tags

Κωστής Χατζηδάκης κατώτατος μισθός Συντάξεις

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *