Απαλλαγή Μαρινάκη από Άρειο Πάγο για τα κακουργήματα των «στημένων»

Απαλλαγή Μαρινάκη από Άρειο Πάγο για τα κακουργήματα των «στημένων»

Απαλλαγή Μαρινάκη από Άρειο Πάγο για τα κακουργήματα των «στημένων» 1

Με τη «σφραγίδα» του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η απαλλαγή του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών.

Το δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία ζητούσε την παραπομπή του και για τα κακουργήματα τα οποία τον είχε απαλλάξει το Συμβούλιο εφετών.

Συγκεκριμένα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου:

  • Απορρίπτει, ομόφωνα, την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.
  • Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας
  • Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεσαν αίρεση  της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναιρεί εν μέρει το βούλευμα  (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνα) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Έτσι, θα κριθεί εκ νέου αν ο κ. Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπο διερεύνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *