Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον Νίκο Μανιαδάκη

Έκλεισαν τα σύνορα για τον Νίκο Μανιαδάκη και με τη «βούλα» του συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του, λίγες μόλις ώρες μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του κατηγορούμενου καθηγητή στην υπόθεση Novartis, επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου των εισαγγελέων.

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος το πρωί για περίπου μια ώρα έδωσε «μάχη» για να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Είναι ενδεικτικό πως βγαίνοντας από το γραφείο όπου συνεδρίαζε το δικαστικό συμβούλιο ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», ενώ ο συνήγορος του Θοδωρής Μαντάς συμπλήρωσε: «Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του κατηγορούμενου ενώπιον της δικαιοσύνης μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο συνοδεύεται από την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *