Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ στη Χίο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ στη Χίο 1

Τα δύο πρώτα πρόστιμα για παραβίαση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών έπεσαν το πρωί της Δευτέρας στη  Χίο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Για έναν πεζό για και για ένα άτομο που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες δεν έφεραν πάνω τους το ειδικό έντυπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και έτσι θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από το βράδυ της Κυριακής είναι σε λειτουργία και η ιστοσελίδα forma.gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά και να βρουν τις απαραίτητες φόρμες για τις μετακινήσεις τους. Στο forma.gov.gr όλες οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα βρίσκονται οι δυο τύποι των εγγράφων, η βεβαίωση κίνησης τύπου Α που αφορά τους εργαζόμενους και οι μεμονωμένες μετακινήσεις τύπου Β.

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων η βεβαίωση τύπου Α συμπληρώνεται άπαξ, μια φορά, και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντα από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και εργασίας του εργαζομένου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης κι αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος την φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του».

Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις τύπου Β, υπάρχουν έξι λόγοι για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση και έχουν προβλεφθεί τρεις εναλλακτικές διαδικασίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *