Απ. Βεσυρόπουλος: Συντεταγμένο το σχέδιο της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, λίγο προτού ολοκληρωθεί στη Βουλή η συζήτηση της 5ης ΠΝΠ με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης, Ο κ. Βεσυρόπουλος κάλεσες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σημειώνοντας ότι δεν είναι ώρα για λαϊκισμούς.

«Η χώρα σε λίγες μέρες θα βγει συντεταγμένα από αυτή τη δοκιμασία, αίροντας σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα. Βγαίνουμε από αυτή τη δοκιμασία με τις λιγότερες απώλειες, έχοντας καταφέρει να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια τη διασπορά του κορωνοϊού. Η μάχη ενάντια στον κορωνοϊό κερδίζεται αλλά δεν έχει τελειώσει. Απαιτεί συνεχή εγρήγορση από όλους. Ξεκινά όμως παράλληλα μια νέα μάχη. Η μάχη της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη, απαιτείται σχέδιο, αποφασιστικότητα, αλήθεια και εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαθέτουν αυτά τα όπλα. Το πολυτιμότερο όπλο μας όμως είναι η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Ο λαϊκισμός αποτελεί κακό σύμβουλο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της επιδημικής κρίσης στην οικονομία. Η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει υπευθυνότητα και ωριμότητα που θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο συμπεριφοράς, για το σύνολο του πολιτικού συστήματος», σχολίασε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ο δρόμος της ευθύνης. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε στη συλλογική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Η κυβέρνηση κινήθηκε με γνώμονα την ευθύνη, με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να έχει καταστεί πρότυπο στην αντιμετώπιση της επιδημίας».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις συνεχώς επικαιροποιούνται και βελτιώνονται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να διευκολυνθούν στην τήρηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *