Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Δαβάκη

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Δαβάκη

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Δαβάκη 1

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συγκέντρωσης ενημέρωσης στην Παλαιοπαναγιά του Δήμου Σπάρτης, για την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

«Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται να με ψηφίσει, αν νομίζει ότι εμείς φοβόμαστε το πολιτικό κόστος» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Όποιος με ψηφίσει, δεν το αναγνωρίζω από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια που γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

[embedded content]

ΣΥΡΙΖΑ: Το βαρέλι δεν έχει πάτο – Να παρέμβει ο Μητσοτάκης

Την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη».

«Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *