Η παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία

Η Αντίμπ είναι μια παλιά πόλη ανάμεσα στη Νίκαια και τις Κάννες. Είναι προσβάσιμη με το τρένο ή με το λεωφορείο, και είναι ένα υπέροχο ημερήσιο ταξίδι αν κάνετε διακοπές σε μία από τις προαναφερθείσες πόλεις.

Αντίμπ, η πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη

Τα χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα από πέτρα, τα όμορφα καντούνια και η μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο μαγεύουν τον επισκέπτη. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Αντίπολης, που είχε ιδρυθεί από τους Φωκαείς της Μασσαλίας.

Αντίμπ, η πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη

Αποτελεί ιδανική επιλογή για ήσυχες διακοπές ενώ προσφέρει αρκετές δραστηριότητες. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Πικάσο με τα μοναδικά εκθέματα και την αυλή με τα γλυπτά. Ο καλλιτέχνης έζησε μάλιστα εκεί τη δεκαετία του ’40. Ακόμη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το φρούριο, το σπήλαιο σοκολάτας και το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς.

Αντίμπ, η πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη

Το πολιτιστικό κέντρο της Κυανής Ακτής όπως έχει χαρακτηριστεί, αποτέλεσε και την τελευταία κατοικία του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αντίμπ το 1948 και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή το 1957.

Αντίμπ, η πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα για τον Τουρισμό.

Ροή ειδήσεων όλο το 24ωρο:

 

News1

Online εφημερίδα ποικίλης ύλης με νέα και θέματα 24 ώρες το 24ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *