Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας


Η Ουκρανία εξασφάλισε την απελευθέρωση 106 στρατιωτών της, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με την Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Ζελένσκι.

Οι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών, είχαν αιχμαλωτιστεί στην Μπαχμούτ, την οποία η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει, και οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου ισχυρίζονται ότι έχουν ακόμη υπό τον έλεγχο τους ένα μικρό τμήμα.

«Είναι πολεμιστές από το Μπαχμούτ, 8 αξιωματικοί και 98 στρατιώτες και λοχίες. Πολεμούσαν για το Μπαχμούτ και έκαναν ανδραγάθημα, το οποίο δεν επέτρεψε στον εχθρό να προχωρήσει σε βάθος στην δική μας Ανατολή» δήλωσε ο Γερμάκ.

«Ο καθένας τους είναι ήρωας του κράτους μας. Πολλοί από αυτούς που επιστρέφουν από την αιχμαλωσία θεωρούνταν αγνοούμενοι. Οι συγγενείς τους πέρασαν μια δύσκολη περίοδο» δήλωσε ο Αντρίι Γιερμάκ.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους Ουκρανούς που αντηλλάγησαν είναι 59 ετών και ο μικρότερος 21 ετών.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το πόσοι Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν από την Ουκρανία κατά την ανταλλαγή των αιχμάλωτων

Η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε ότι 2.430 Ουκρανοί έχουν απελευθερωθεί κατά τις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και 139 αμάχων.

Κίεβο: Καταρρίψαμε δεκάδες drones – Wagner: Φεύγουμε από το Μπαχμούτ

Το συντονιστικό επιτελείο της Ουκρανίας που είναι αρμόδιο για ζητήματα ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου, ανακοίνωσε ότι οι 98 που επέστρεψαν υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων 21 που ήσαν μέλη της εδαφικής άμυνας. Επίσης επέστρεψαν 7 μεθοριακοί φρουροί και ένας στρατιωτικός της κρατικής ειδικής υπηρεσίας μεταφορών.

«Τουλάχιστον επτά από τους διασωθέντες υπερασπιστές φέρουν διάφορα τραύματα, από σφαίρες και θραύσματα, εγκαύματα και κατάγματα, ενώ έχουν σε έξαρση χρόνιες παθήσεις. Επίσης επαναπατρίσθηκαν τρεις σοροί: δυο ξένων και μιας Ουκρανής».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε την πληροφορία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *