Αναίρεση κατά της απόφασης άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου


Αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης  για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης, κατά της πρωτόδικης απόφασης για αοριστία αιτιολογίας.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021. Τότε, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο, Νεκταρία που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος της 4χρονης Μελίνας η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Μετά την αθωωτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο  εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, ενώ το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφανθεί εάν ξαναγίνει η δίκη.

Η αναισθησιολόγος είχε παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια.

naftemporiki.gr Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *