Αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση με ΝΔ η πρόταση Τσιρώνη για ιδιόχρηση κάνναβης έναντι παραβόλου

Αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση με ΝΔ η πρόταση Τσιρώνη για ιδιόχρηση κάνναβης έναντι παραβόλου 1

Πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα και να προωθηθεί η νόμιμη και ελεγχόμενη χρήση της κάνναβης μέσω της καλλιέργειάς της στο μπαλκόνι για ιδιωτική χρήση και καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση με την ΝΔ σχετικά με τις αποφάσεις και πρακτικές της κυβέρνησης. 

«Τα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση, δεν λύνονται με τη χρήση κάνναβης» σχολίασε σχετικά σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ενώ καλεί την κυβέρνηση «επιτέλους, να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που η ίδια προκάλεσε και προκαλεί».«Είναι προφανές ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει πλήρης σύγχυση ακόμη και για ένα ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο, που αποβλέπει και πάλι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm τόνισε ότι «η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ, γι’ αυτό ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης και νόμιμης χρήσης σε ειδικά σημεία για τους χρήστες σχολιάζοντας ότι «είναι λυπηρό να βλέπω (στο πλαίσιο εκδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας) μέρα μεσημέρι στο πνευματικό κέντρο μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση».

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε μάλιστα ότι πρέπει επιτέλους οι ψυχοτρόπες ουσίες να αποποινικοποιηθούν και να μπουν στο συνταγολόγιο, ενώ αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, τόνισε πως έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. 

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων αν η αποποινικοποίηση της κάνναβης μπορεί να εγείρει πολιτικό ζήτημα ο υπουργός απάντησε:

«Δεν μπορούμε σε κάθε μεταρρύθμιση να έχουμε πολιτικό πρόβλημα. Δεν ήρθαμε για να αφήσουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν πριν από 20 χρόνια. Η Ελλάδα προ 20 χρόνων οδήγησε στα μνημόνια α. Δεν νοσταλγώ την πριν το μνημόνιο εποχή.Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της φαυλότητας. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όταν η κάνναβης είναι ευρύτερα διαδεδομένη αντί να προστατεύσω τον χρήστη και να τον κάνω να είναι κάτω από την κρατική εποπτεία όπως το οινόπνευμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *