Αναβιώνει υπόθεση άμβλωσης σε ανήλικη που υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε

Αναβιώνει υπόθεση άμβλωσης σε ανήλικη που υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε

Αναβιώνει υπόθεση άμβλωσης σε ανήλικη που υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε 1

Υπόθεση τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης μιας ανήλικης εγκύου, που κυοφορούσε τον σπόρο ενήλικα, ο οποίος φέρεται να την αποπλάνησε, θα αναβιώσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου την 6η Μαΐου 2019.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Ιατρός κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου, χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και αθώος έκθεσης σε κίνδυνο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα. Ο ενήλικας Ροδίτης κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο, αλλά όχι και το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας της, κατ’ εξακολούθηση και για ηθική αυτουργία στην πράξη της τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς την συναίνεση των γονέων της.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα. Η ανήλικη φοιτούσε στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου και η υπόθεση είχε προσλάβει ιδιάζουσες διαστάσεις εξαιτίας της καταγγελίας των γονέων της ότι υποβλήθηκε από τον ιατρό σε έκτρωση όταν την άφησε έγκυο ο δεύτερος κατηγορούμενος ηλικίας 29 ετών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε υποβληθεί, η ανήλικη υποχρεώθηκε σε έκτρωση από τον 29χρονο, ο οποίος καταγγέλλεται παραπέρα ότι την κατέστησε πειθήνιο όργανό του με απειλές για την αποκάλυψη των όσων είχε υποστεί στα χέρια του.

Ο ιατρός είχε τονίσει απολογούμενος ότι η ανήλικη τον επισκέφθηκε μόνη της στο ιατρείο του και ότι είχε αιμορραγία. Πιθανολόγησε μάλιστα ότι είχε κάνει χρήση χαπιού διακοπής της κυήσεως.

Σημειώνεται δε ότι αν υποτεθεί ότι πράγματι η ανήλικη ήταν θύμα αποπλάνησης, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, οι ιατροί μπορούν να διενεργήσουν άμβλωση χωρίς την συγκατάθεση γονέων.

Επιπλέον οι γονείς της ανήλικης δήλωσαν εγγράφως στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την καταδίκη των κατηγορούμενων και δεν παρέστησαν στη δίκη. Εν πάση περιπτώσει η ανήλικη γνώρισε τον 29χρονο το θέρος του 2011 σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκεί άρχισε να την πολιορκεί.

Σε κάποια στιγμή και ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα φορτικός απέναντί της, όπως υποστηρίζει η ίδια, την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, σε παραλία και εκεί ήλθε σε συνουσία μαζί της.

Φέρεται να επανέλαβε την πράξη του αυτή αρκετές φορές, ενώ καταγγέλθηκε ότι την απειλούσε ότι θα απεκάλυπτε τις «σχέσεις» τους στους γονείς της και σε φίλες της.
Η ανήλικη διαπίστωσε ότι είχε καθυστέρηση στον κύκλο της και αφού επισκέφθηκε πανικόβλητη ιατρό, διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος.
Δεν μπορούσε να εκμυστηρευθεί το τι είχε συμβεί, λόγω ντροπής, στους γονείς της και ο 29χρονος, όπως ισχυρίζεται, την έπεισε να υποβληθεί σε επέμβαση τεχνητής διακοπής της κυήσεως.

Η ανήλικη αναγκάστηκε να διηγηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στους γονείς της όταν ένα τρίτο πρόσωπο, μικρής ηλικίας, άφησε στην επιχείρησή τους ένα φάκελο που περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους! Απολογούμενος ο 29χρονος, που κατάγεται από φτωχή οικογένεια και έχει 8 αδέλφια, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επεσήμανε ότι δεν αποπλάνησε την ανήλικη και δεν έχει καμία ανάμειξη στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι την γνώρισε πριν από δύο έτη σε ταβέρνα όπου εργαζόταν περιστασιακά ως διανομέας. Περί τα μέσα καλοκαιριού του 2011 συναντήθηκε ξανά μαζί της σε ένα internet café και του συστήθηκε ως 17χρονη και μια φίλη της ως 18χρονη.

Τις επόμενες εβδομάδες και ενώ στο μεταξύ είχαν πραγματοποιήσει κάποιες κοινές εξόδους, στις οποίες ήταν μαζί τόσο μια φίλη της όσο και αδελφός της αλλά και τρίτα πρόσωπα, δημιουργήθηκε μεταξύ τους δεσμός. Ισχυρίζεται ότι για τη σχέση τους γνώριζε η μητέρα της και ότι η ανήλικη του είχε πει ότι τον είχε συμπαθήσει.

Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν 14 ετών και ότι είχε καταφέρει να τον πείσει ότι ήταν 17 ετών με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά της.
Ισχυρίστηκε ότι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις και με άλλους άνδρες και ότι τους είχε επιτεθεί με μαχαίρι για λόγους αντιζηλίας κάποιος πρώην σύντροφός της, κάτοικος Ανω Ηλιούπολης.

Ισχυρίστηκε ότι όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της, της δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να την παντρευτεί και άφησε να εννοηθεί ότι ο πατέρας της δεν τον ήθελε για γαμπρό.

Διατείνεται ότι πήρε ένα χάπι για να διακόψει την κύησή της και ότι μετά την αποβολή δημιουργήθηκε ένταση στη σχέση τους με αφορμή ένα τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος τον ρώτησε αν είναι σίγουρος ότι ήταν εκείνος που την άφησε έγκυο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *