Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους στο Τορίνο

Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους στο Τορίνο 1

Η Σπόρτινγκ προηγήθηκε στο Τορίνο αλλά οι Πιάνιτς-Μάντζουκιτς έδωσαν στη Γιουβέντους τη νίκη (2-1) και το +3 στη βαθμολογία, στον όμιλο του Ολυμπιακού.

«Κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο όλα σου πάνε καλά, κάποιες όλα στραβά. Για εμάς συμβαίνει το δεύτερο σε διάφορες φάσεις τώρα τελευταία», έλεγε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι την παραμονή του αγώνα και στο 12′ επιβεβαιώθηκε με την απίθανη φάση που οδήγησε στο αυτογκόλ του Αλεξ Σάντρο για το 0-1!

Η Σπόρτινγκ βρέθηκε από νωρίς μπροστά και αυτό την βοήθησε να περάσει σχετικά άνετα τα επόμενα λεπτά, αφού οι Μπιανκονέρι έμοιαζαν παγωμένοι. Αυτός που τους ζέστανε, τελικά, ήταν ο Πιάνιτς στην επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό του, αφού στο 29′ με άψογη εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε (1-1). Γκολ που ξύπνησε τη Γιούβε, η οποία πίεσε και θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Δεν το έβαλε πάντως και έτσι τα πάντα έμειναν ανοιχτά για το δεύτερο, όπου ο Αλέγκρι άρχισε τις αλλαγές. Εξω από το 46′ ο Μπενάτια λόγω ενοχλήσεων για να μπει ο Μπαρτσάλι, έξω ο Κεντίρα στο 62′ για να μπει ο Ματουιντί αλλά τελικά η αλλαγή που έκανε την διαφορά ήταν η τρίτη. Στο 84′ ο Ντάγκλας Κόστα μπήκε (αντί του Στουράρο) στο ματς και μέσα σε δευτερόλεπτα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, το έκρινε με την σέντρα για τον Μάντζουκιτς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1. Και κάπως έτσι, η Γιουβέντους έκανε το καθήκον της, πήγε στο +3 από την Σπόρτινγκ και θα πάει για δύο αποτελέσματα στη Λισανόνα ώστε να κλειδώσει την πρόκριση στους 16.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (84′ Ντάγκλας Κόστα), Μπενάτια (46′ Μπαρτσάλι), Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα (62′ Ματουιντί), Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Σπόρτινγκ Λισ. (Ζόρζε Ζεσούς): Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Κοεντράο (77′ Ζόναθαν Σίλβα), Καρβάλιο, Μπατάλια (88′ Ντουμπιά), Ζέλσον Μάρτινς (76′ Ζοάο Παλίνια), Μπρούνο Φερνάντες, Ακούνια, Ντοστ.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *