Αναστάτωση στα αεροδρόμια της χώρας την Τετάρτη – Πού υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις – News.gr


Προειδοποίηση από την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (DGAC) προειδοποίησε σήμερα για εκτεταμένη αναστάτωση στα αεροδρόμια της χώρας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, λόγω της προγραμματισμένης πανεθνικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η DGAC πρόσθεσε σε δήλωση ότι ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να περικόψουν κατά 20% τις προγραμματισμένες για τις 15 Μαρτίου πτήσεις τους από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μασσαλίας (στον νότο) και της Βασιλείας-Μιλούζ (στην ανατολική Γαλλία) παρουσίασαν σήμερα μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, έγινε γνωστό από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Σε αντίθεση με τις έξι προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες συνδικάτα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καλούσαν σε απεργία, η DGAC δεν είχε ζητήσει σήμερα να γίνουν προληπτικές περικοπές των προγραμματισμένων πτήσεων στη Γαλλία.

Ωστόσο, ενόψει των στάσεων εργασίας των ελεγκτών, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας όρισε σήμερα να υπάρχει “προσωπικό ασφαλείας” στο αεροδρόμιο Μασσαλίας-Προβηγκίας και στον περιβάλλοντα εναέριο χώρο της, κάτι που “προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο”, διευκρίνισε εκπρόσωπος της DGAC, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Προβλήματα υπήρχαν επίσης σήμερα και στην εναέρια κυκλοφορία γύρω από το αεροδρόμιο της Βασιλείας-Μιλούζ, με “σημαντικές καθυστερήσεις”, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας Eurocontrol.

Από την περασμένη Τρίτη μέχρι την περασμένη Παρασκευή, η DGAC είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρίες να περικόψουν κατά 20 έως 30% τις πτήσεις που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια, και στη συνέχεια κατά 20% το Σαββατοκύριακο, σε έναν μικρό αριθμό αεροδρομίων.

Τα γαλλικά συνδικάτα είχαν οργανώσει ήδη επτά ημέρες κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει κυρίως την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Σχετικά Tags

Αεροδρόμια Γαλλία

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *