Ανακαλύψτε την αριστοκρατική πόλη Φονταινεμπλό στη Γαλλία

Έχετε πάει στο Λούβρο, στην Παναγία των Παρισίων και στις Βερσαλλίες. Τώρα ήρθε η ώρα να δείτε το Φονταινεμπλό

Έχετε επισκεφτεί το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων, το Sainte-Chapelle. Έχετε πάει στις Βερσαλλίες και ίσως κάνατε και ταξίδι στο κάστρο της κοιλάδας του Λίγηρα. Υπάρχει κάτι άλλο του ίδιου διαμετρήματος κοντά στο Παρίσι για όσους αγαπούν τα κλασικά ιδεώδη της γαλλικής αρχιτεκτονικής και των διακοσμητικών τεχνών; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι: το Château de Fontainebleau.

Ανακαλύψτε την αριστοκρατική πόλη Φονταινεμπλό στη Γαλλία 1

Περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Παρισιού βρίσκεται ένα διάσημο προάστιο που ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.

Το Φονταινεμπλό είναι ιστορική πόλη στην περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς και γύρω της απλώνεται το τεράστιο ομώνυμο δάσος του, έκτασης 250 χιλιάδων στρεμμάτων.

Ανακαλύψτε την αριστοκρατική πόλη Φονταινεμπλό στη Γαλλία 2

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια για απειλούμενα ζώα και φυτά της κεντρικής Ευρώπης και δέχεται πάνω από 11 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.

Είναι διάσημο για το επιβλητικό παλάτι του που χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Γαλλίας. Τα ανάκτορα που αποτελούσαν βασιλική κατοικία λειτουργούν σήμερα ως μουσείο, ενώ για ένα διάστημα κατοίκησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Ανακαλύψτε την αριστοκρατική πόλη Φονταινεμπλό στη Γαλλία 3

Η εσωτερική του διακόσμηση χρονολογείται από την εποχή της Αναγέννησης με πολυάριθμα έργα τέχνης και εντυπωσιακές αίθουσες. Ανακηρύχθηκε το 1981 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το παλάτι Φονταινεμπλό κτίστηκε από τον Φραγκίσκο Α’ και τον Ερρίκο Β’ στο σημείο που παλαιότερα βρίσκονταν μια κυνηγετική έπαυλη.

Ανακαλύψτε την αριστοκρατική πόλη Φονταινεμπλό στη Γαλλία 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *