Αμερικάνοι και Καναδοί επιβάτες μεγάλου κρουαζιερόπλοιου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Πρόκειται για το «Celestyal Journey», που επόμενος σταθμός του είναι η Καβάλα

Στις οκτώ το βράδυ, ύστερα από σχεδόν δέκα ώρες παραμονής του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναχωρεί για τον επόμενό του προορισμό, την Καβάλα, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey», το οποίο έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην πόλη τον προηγούμενο μήνα, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το προαναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, το «Celestyal Journey» έδεσε στις 9:30 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας μαζί του συνολικά 779 επιβάτες, εκ των οποίων οι 67 κατέβηκαν από το πλοίο και ένας ανέβηκε. Στην πλειονότητά τους, οι επιβάτες του «Celestyal Journey» είναι Αμερικάνοι, άνω των 350, και αρκετοί Καναδοί και Έλληνες.

Το προαναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης άλλη μία φορά, στις 17 Δεκεμβρίου, και με την έλευσή του θα ρίξει αυλαία η κρουαζιέρα φέτος για τον ΟΛΘ ΑΕ, ενώ συνολικά οι φετινές του προσεγγίσεις ανέρχονται σε επτά.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ανέρχονται σε 69 και για το 2024, μέχρι στιγμής, διαμορφώνονται σε 67, όπως προκύπτει από τα σχετικά αναρτημένα στοιχεία στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ ΑΕ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.thpa.gr/el/cruise/.

Τα χαρακτηριστικά του «Celestyal Journey»

Το «Celestyal Journey», που είναι πλήρως ανακαινισμένο, με την επένδυση να φτάνει στα 26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 16 εκατ. ευρώ «έπεσαν» στην ελληνική οικονομία, είναι ένα κρουαζιερόπλοιο μικρομεσαίου μεγέθους, ήτοι 219,3 μέτρων, και όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης, στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης εντός του κρουαζιερόπλοιου, αυτό έχει 50% περισσότερη χωρητικότητα σε σχέση με το «Celestyal Crystal» που αντικαταστάθηκε και 280% περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες.

Ειδικότερα, το «Celestyal Journey» διαθέτει, μεταξύ άλλων, 630 καμπίνες και μπορεί να εξυπηρετήσει 1.260 επιβάτες, σε αντίθεση με το «Celestyal Crystal» που ήταν χωρητικότητας 960 επιβατών.

Το 40% της πελατείας της εταιρείας Celestyal, όπως επισήμανε ο κ. Θεοφιλίδης, είναι Αμερικανοί και η εταιρεία συνεισφέρει στην ελληνική οικονομίας ποσό ύψους 136 εκατ. ευρώ και εξυπηρετεί περίπου 110.000 επιβάτες, οι οποίοι πραγματοποιούν 458.000 επισκέψεις στα ελληνικά λιμάνια, προορισμούς της εταιρείας.

Σε 28 οι προσεγγίσεις της Celestyal για το 2024 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία είναι η μοναδική homeport στη Θεσσαλονίκη και εδώ και δυο χρόνια δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην πόλη, επισήμανε ο κ. Θεοφιλίδης και ανέφερε ότι το 2024 θα πραγματοποιηθούν 28 προσεγγίσεις στο λιμάνι της πόλης.

Επενδύουμε σε υποδομές

Στη στρατηγική που χαράσσει η διοίκηση του ΟΛΘ προκειμένου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να είναι ένα ανοιχτό, θελκτικό για την κρουαζιέρα, αναφέρθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος, υπογραμμίζοντας τη σημασία των επενδύσεων που υλοποιούνται σε αυτό.

«Εσείς επενδύετε σε προϊόν και εμείς επενδύουμε σε υποδομές, σύγχρονες υποδομές για να υποδεχόμαστε σύγχρονα κρουαζιερόπλοια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάγκος, σημειώνοντας ότι το 50% των κρουαζιέρων στη Θεσσαλονίκη είναι λιμάνι επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών (homeport), που σημαίνει ότι συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία.

Για τον νέο επιβατικό σταθμό «Μέγα Αλέξανδρος», ο ίδιος επισήμανε ότι περιλαμβάνει αυτοματοποιημένο σύστημα εισόδου/εξόδου επιβατών Έξτρα Σένγκεν, καθώς και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Δεικτών Τουρισμού (ETIS) το οποίο βοηθάει στην απόδοση του προορισμού σε σχέση με τη βιωσιμότητα.

«Αποκτήσαμε το «Celestyal Journey« τον Μάιο του 2023 και πραγματοποιήσαμε εκτενέστερες αναβαθμίσεις στον τεχνικό εξοπλισμό, στους χώρους ενδιαίτησης, στους δημόσιους χώρους, αλλά και στα ανοιχτά καταστρώματα. Είμαστε διπλά υπερήφανοι, διότι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες του περασμένου καλοκαιριού περατώθηκε αυτό το δύσκολο έργο στην Ελλάδα. Από ελληνικά συνεργεία από Έλληνες τεχνικούς καταδεικνύοντας ότι στη χώρα μας υπάρχει σημαντική τεχνογνωσία», υπογράμμισε o καπετάνιος Άγγελος Βασιλάκος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Χριστίνα Γούλα κάνοντας αναφορά στη στρατηγική θέση του λιμανιού της πόλης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σωκράτης Δημητριάδης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εξωστρέφειας για την πόλη.

Σχετικά Tags

τουρίστες Θεσσαλονίκη κρουαζιερόπλοιο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *