Αλλη κλάση ακόμη και στα 38 η Ουίλιαμς

Αλλη κλάση ακόμη και στα 38 η Ουίλιαμς 1

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σερένα Ουίλιαμς και στο αμερικανικό όπεν. Η 25χρονη αθλήτρια προσπάθησε να κουράσει την 38χρονη Αμερικανίδα, αλλά η Ουίλιαμς είχε μελετήσει την Ελληνίδα και παρά τα 38 χρόνια της έδειξε ότι δεν έχει κατακτήσει τυχαία 23 τίτλους σε γκραν σλαμ. Υπερίσχυσε με 2-1 (6-3, 6-7, 6-3).

Η πρωταθλήτριά μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αλλά η Ουίλιαμς, με όπλο την εμπειρία, πήρε το πρώτο γκέιμ. Το δεύτερο είχε γαλανόλευκη υπογραφή αλλά η Αμερικανίδα πέρασε και πάλι μπροστά για να κάνει στη συνέχεια η Σάκκαρη το 2-2. Στο πέμπτο γκέιμ, η Ελληνίδα είχε τρεις ευκαιρίες για το μπρέικ φτάνοντας στο 0-40 αλλά η Σερένα διόρθωσε τα λάθη της και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία Σάκκαρη έδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Με πολύ καλή τακτική, ψυχραιμία και εντυπωσιακό σερβίς δυσκόλεψε την Αμερικανίδα και οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ και ισοφάρισε.    

Η Σάκκαρη, στο τρίτο σετ, προηγήθηκε με 2-0 κάνοντας μπρέικ στη Σερένα. Η Αμερικανίδα αντέδρασε, προηγήθηκε με 3-2, η πρωταθλήτριά μας ισοφάρισε, αλλά κάπου εκεί έδειξε ότι την κατέβαλε το άγχος με αποτέλεσμα η εμπειρότερη Ουίλιαμς να υπερισχύσει με 6-3.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του τένις εξακολουθεί να παραμένει η αποβολή του Νόβακ Τζόκοβιτς από το αμερικανικό όπεν. Ο σούπερ σταρ του αθλήματος –και της διοργάνωσης– δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα, χτύπησε (κατά λάθος) με το μπαλάκι μία εκ των εποπτών της γραμμής. Οι διοργανωτές τον απέβαλαν, θα του αφαιρεθούν οι πόντοι κατάταξης, ενώ δεν θα εισπράξει τα χρήματα του επάθλου μέχρι τον 4ο γύρο.
Ο τενίστας ζήτησε συγγνώμη από την επόπτρια, τους διοργανωτές και από όσους προσέβαλε με τη συμπεριφορά του και υποσχέθηκε ότι αυτή η πράξη θα αποτελέσει ένα μάθημα για το μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *