Αλέξης Τσίπρας στην «Κ»: Η διαπλοκή μειώθηκε, αλλά είναι πιο άγρια

Αλέξης Τσίπρας στην «Κ»: Η διαπλοκή μειώθηκε, αλλά είναι πιο άγρια

Αλέξης Τσίπρας στην «Κ»: Η διαπλοκή μειώθηκε, αλλά είναι πιο άγρια 1

Για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την πανδημία και την οικονομία έως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και τα εθνικά ζητήματα, μιλά ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει  «τυχοδιωκτική κίνηση» εκ μέρους του πρωθυπουργού ενδεχόμενη απόφασή του για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία και με την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «έχει φέρει την ύφεση πριν από την πανδημία», σημειώνοντας ακόμη πως η Ν.Δ. δεν έχει την ιδιοκτησία των πολιτικών που τώρα απαιτούνται για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προσθέτοντας πως «σε θέματα που πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση είμαι εδώ», αλλά αυτό δεν σημαίνει να αποφασίζει μόνος του ο πρωθυπουργός «και εμείς να ακολουθούμε».

Ερωτηθείς δε αν μετά τη θητεία του στην πρωθυπουργία θεωρεί πως η διαπλοκή έχει λιγότερη δύναμη, ο κ. Τσίπρας σημειώνει χαρακτηριστικά πως η αίσθησή του είναι ότι «η δύναμή της μειώθηκε, αλλά είναι πιο άγρια»

Τέλος, όσον αφορά το σχέδιό του για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως «το στοίχημα είναι να επανέλθουμε όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά ως δύναμη δημιουργίας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Καθημερινή της Κυριακής». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *