Αυξημένη κίνηση στο τελωνείο των Ευζώνων από Βαλκάνιους τουρίστες στην Ελλάδα


Μεταξύ των χιλιάδων ξένων επισκεπτών φέτος είναι και πολλοί πολίτες από το Κόσοβο, μετά την άρση της σχετικής υποχρέωσης βίζας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς την ΕΕ

Ακόμη και αυθημερόν εξορμήσεις πραγματοποιούν πλέον σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας επισκέπτες από τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ενίοτε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα τελωνεία και κατά συνέπεια καθυστερήσεις.

Μία τέτοια ημέρα αυξημένης κίνησης καταγράφεται σήμερα στο τελωνείο των Ευζώνων, γεγονός όμως που δεν φαίνεται να προκαλεί εντύπωση στους υπαλλήλους του συνοριακού σταθμού. Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ από το τελωνείο στους Ευζώνους, η αυξημένη κίνηση που παρατηρείται ήδη από χθες στο σημείο, είναι η πραγματικότητα τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, με εξαίρεση το διάστημα των μέτρων που ίσχυαν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. «Αποτελεί μια απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, μιας και οι Βαλκάνιοι είναι Παλαιοημερολογίτες και γιορτάζουν σήμερα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος κι έτσι, έχοντας χρόνο στη διάθεσή τους, σπεύδουν στις παραλίες της Χαλκιδικής, είτε για ψώνια στη Θεσσαλονίκη, είτε για χαλάρωση στη μυθική Πιερία, που συνδυάζει θάλασσα και βουνό» εξηγούσαν χαρακτηριστικά.

Το τελωνείο Ευζώνων το μεγαλύτερο χερσαίο της χώρας μας, ειδικά την περίοδο από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο καταγράφει έντονη κινητικότητα κι εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ των χιλιάδων ξένων επισκεπτών που περνούν από το Τελωνείο των Ευζώνων φέτος είναι και πολλοί πολίτες από το Κόσοβο, μετά την άρση της σχετικής υποχρέωσης βίζας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς την ΕΕ. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα «κύμα» μετακινήσεων -κυρίως τα Σαββατοκύριακα- προς την Ελλάδα με περίπου 47.000 ταξιδιώτες να έχουν περάσει τη συνοριακή διάβαση των Ευζώνων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους).

Εκτός των εκδρομέων με τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα, από το τελωνείο διέρχονται, όπως είναι φυσικό, και επαγγελματίες οδηγοί, μεταφορείς και συνοδοί τουριστικών λεωφορείων με γκρουπ ξένων, που επισκέπτονται διάφορες περιοχές της χώρας. Με δεδομένο ότι ειδικά το έργο των επαγγελματιών μεταφορέων δυσκολεύει σημαντικά λόγω της αυξημένης κίνησης, από το τελωνείο Ευζώνων τονίζεται ότι της διέλευσης προηγείται πάντα ο διαβατηριακός έλεγχος, που ανάλογα με την περίπτωση απαιτεί χρόνο και συνίσταται να αποφεύγονται οι ώρες και ημέρες αιχμής ώστε να υπάρχει ομαλή και ταχύτερη ροή και να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις που σαφώς οδηγούν σε ταλαιπωρία.

Σχετικά Tags

Τελωνείο Ευζώνων τουρίστες

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *