Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στη βόρεια ΕύβοιαΑυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στη βόρεια Εύβοια 1

Στην περιοχή του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας βρέθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Πολιτείας σχετικά με το ζήτημα των ζωοτροφών, υπογραμμίζοντας ότι πλέον το ζητούμενο είναι ο καθορισμός των ζωνών βόσκησης.

«Μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για το θέμα της βόσκησης. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα με τις ζωοτροφές και παλεύουμε με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Γιώργο Κελαϊδίτη, ώστε να υπάρχει μια σταθερή ροή» δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Το δύσκολο είναι να καθοριστούν οι περιοχές που θα μπορούν να βοσκήσουν τα κοπάδια και να χαραχτούν και οι ζώνες που θα επιτρέπουν τη μετάβαση των κοπαδιών σε αυτές τις περιοχές».

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους κλάδους που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, επισήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και ο εμμέσως πληττόμενος και παίρνει αποζημίωση. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά».

Ανακοίνωσε επίσης, ότι οι εργασίες για τη δημιουργία σφαγείου στην Βόρεια Εύβοια, θα ξεκινήσουν άμεσα. «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωράμε τη μελέτη για σφαγείο. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα δεκαετιών», είπε και υπογράμμισε ότι «τώρα που υπάρχει χωροθέτηση, θα προχωρήσουμε πολύ σύντομα στις εργασίες, για να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια το σφαγείο που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια».

Τους υφυπουργούς συνόδευε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση στους κτηνοτρόφους, είτε υπάρχει ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο, είτε όχι.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΑΑΤ, γίνεται αυτή η πρώτη κίνηση στήριξης στον κλάδο, στοχευόμενα, με κονδύλια που θα έχουν την εξής κατανομή: Θα λάβει αποζημίωση 40 ευρώ ανά ζώο ο επαγγελματίας που έχει πληγεί άμεσα, και 20 ευρώ αυτός που έχει πληγεί έμμεσα. Σύμφωνα βέβαια με τα ζώα που έχουν κατοχυρώσει στον ΕΛΓΑ», επεσήμανε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *