Αυτόματο μπλοκάρισμα ενοχλητικών διαφημίσεων στον Chrome browser από αύριο και πως λειτουργεί [Video]

Αυτόματο μπλοκάρισμα ενοχλητικών διαφημίσεων στον Chrome browser από αύριο και πως λειτουργεί [Video]

Αυτόματο μπλοκάρισμα ενοχλητικών διαφημίσεων στον Chrome browser από αύριο και πως λειτουργεί [Video] 1

Από αύριο ξεκινά το αυτόματο μπλοκάρισμα των ενοχλητικών διαφημίσεων — με βάση τις προϋποθέσεις “Better Ads Standards” της Google — από τον Chrome browser, και η εταιρεία δράττεται της ευκαιρίας να εξηγήσει λίγο περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας του νέου φίλτρου.

Αν μια ιστοσελίδα περιλαμβάνει διαφημίσεις σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μορφές, τότε θα λαμβάνει σχετική προειδοποίηση και αν εξακολουθεί να τις διατηρεί, τότε θα καταχωρείται στην λίστα με τις ιστοσελίδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις Better Ads Standards. Ας δούμε ποιες είναι οι ενοχλητικού τύπου διαφημίσεις:

  • Pop-ups
  • Auto-playing ads με ήχο
  • Μεγάλα banners που παραμένουν στο προσκήνιο
  • Αντίστροφη μέτρηση που αναγκάζει τον χρήστη να περιμένει μέχρι να ανοίξει η επιθυμητή σελίδα
  • Διαφήμισεις που καταλαμβάνουν το 30% της οθόνης σε φορητές συσκευές
  • Διαφημίσεις full-screen

Αυτόματο μπλοκάρισμα ενοχλητικών διαφημίσεων στον Chrome browser από αύριο και πως λειτουργεί [Video] 2

Από αύριο, όταν ο χρήστης επισκεφθεί μια τέτοια ιστοσελίδα από τον Chrome browser θα την βλέπει “γυμνή” από διαφημίσεις και ο Chrome θα του δίνει την δυνατότητα να τις ενεργοποιήσει αν το επιθυμεί. Οι ιστοσελίδες που δέχονται ειδοποίηση σχετικά με τις διαφημίσεις τους θα έχουν στην διάθεση τους 30 ημέρες για να τις διορθώσουν. Στόχος της Google είναι να πείσει τους διαχειριστές των ιστοσελίδων να αφαιρέσουν τις ενοχλητικές διαφημίσεις και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πείσει το 42% όσων έλαβαν ειδοποίηση να το πράξουν.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα διορθωθεί η κατάσταση ή αν μετά από λίγο καιρό βρεθούν τρόποι παράκαμψης των προϋποθέσεων της Google.

[Google]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *