Αυτοί που φεύγουν

Αυτοί που φεύγουν

Αυτοί που φεύγουν 1

Αυτοί που φεύγουν
Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο διατελέσας Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμπατριώτης μας από την Αλέα (Πιαλή) Τεγέας Παναγιώτης (Τάκης) Κωνσταντινόπουλος.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στου Παπάγου Αθηνών.

Η συγχωριανή του Ματίνα Σαββοπούλου εκφώνησε τον επικήδειο και είπε τα ακόλουθα:
Αποχαιρετούμε σήμερα τον συγχωριανό μας από την Αλέα της ιστορικής Τεγέας Τάκη Δ. Κωνσταντινόπουλο.
Ο προκείμενος νεκρός υπήρξε από τα ά-ξια τέκνα της πατρίδας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Αλέας, γνωστής ως Πιαλή. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας αλλά και του Βουνού, όπου ήταν Δάσκαλος ο πατέρας του και στο Γυμνάσιο της Τεγέας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως ασκούμενος δικηγόρος μαθήτευσε πλησίον στον συγχωριανό μας Δικηγόρο Γεώργιο Ρέππα. Εν συνεχεία έγινε Δικαστής. Υπηρέτησε στην Καστανίτσα Κυνουρίας. Έγινε Πρωτοδίκης και Πρόεδρος Πρωτοδικών στον Πειραιά και Εφέτης στο Εφετείο Αθηνών.
Ήταν το 1975 που συμμετείχε στη σύνθεση του πενταμελούς Εφετείου που δίκασε τους επίορκους πραξικοπηματίες, τους δικτάτορες της 21 Απριλίου 1967.
Ανήλθε τα σκαλοπάτια της Δικαστικής εξουσίας μέχρι την κορυφή της. Έτσι η Πολιτεία τον τίμησε και από την καθημένη Δικαιοσύνη όπου επί δεκαετίες επαξίως υπηρέτησε, τον ανεβίβασε στην ισταμένη Δικαιοσύνη. Προήχθη σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκεί περάτωσε τη δικαστική του διαδρομή. Ανήκει στους κορυφαίους του χωριού μας και της οικογένειας Κωνσταντινόπουλων, η οποία ανέδειξε και άλλους αξιόλογους πνευματικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα της νομικής επιστήμης.
Ευχόμεθα ο Θεός να τον αναπαύσει, και στους οικείους του να τον θυμούνται πάντα όπως και όλοι όσοι τον γνωρίσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *