Αδ. Γεωργιάδης: Προχωρούν κανονικά οι επενδύσεις που είχαν σχεδιασθεί πριν τον κορωνοϊό

Αδ. Γεωργιάδης: Προχωρούν κανονικά οι επενδύσεις που είχαν σχεδιασθεί πριν τον κορωνοϊό

Αδ. Γεωργιάδης: Προχωρούν κανονικά οι επενδύσεις που είχαν σχεδιασθεί πριν τον κορωνοϊό 1

Κανονικά προχωρούν οι επενδύσεις που είχαν σχεδιασθεί πριν από τον κορωνοϊό, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Μόνη εξαίρεση ο διαγωνισμός για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», που τον σταματήσαμε εμείς ως Κυβέρνηση διότι προφανώς δεν ήταν η κατάλληλη εποχή», πρόσθεσε ο υπουργός

Για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι πηγαίνει «πολύ καλά», ενώ αναφορικά με τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, είπε πως την «μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να μετέχουν» στους εν λόγω διαγωνισμούς

Σχετικά με το έργο στο Ελληνικό, ο υπουργός είπε ότι «αύριο, Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποφανθεί επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί. Δεν γνωρίζουμε την απόφαση αλλά εάν είναι ανάλογη μ’ αυτές που έχουν προηγηθεί, τότε ο διαγωνισμός εισέρχεται στην τελική φάση του με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να προχωρά στην αποσφράγιση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς και κατόπιν – πιθανότατα – στην ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή».

Σύμφωνα με τον κ . Γεωργιάδη, αυτή η εξέλιξη «θα ‘ξεκλειδώσει’ τη μεταβίβαση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΛΑΜΔΑ έως το τέλος του 2020 για να ακολουθήσει η έναρξη της κατασκευής του καζίνο, των ξενοδοχείων και των κατοικιών ώστε σε τρία χρόνια να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτή τη μαγευτική τοποθεσία».

Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση της  επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh Invest ν’ αποκτήσει το 5% του ΕΛΛΑΚΤΟΡΑ έχοντας αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς για άλλο ένα 12,5%, γεγονός που αποδεικνύει ότι μεγάλοι «παίκτες» σε παγκόσμιο επίπεδο «πιστεύουν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

«Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα και από την Eldorado Gold, ενώ γενικότερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο και εντός των επόμενων 15 ημερών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ πολύ καλά πηγαίνει η διαδικασία και στα ναυπηγεία Ελευσίνας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο τρόπος με το οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορωνοϊού, βελτίωσε την φήμη και την αξιοπιστία της  «με αποτέλεσμα αυτό να έχει θετικές επιπτώσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων»

«Παράλληλα, προχωρούμε στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο. Σήμερα, είχαμε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ενέκρινε τις αλλαγές στο Νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών και ενίσχυσης της διαφάνειας. Είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε να έχουμε ψηφίσει στη Βουλή έως το τέλος Οκτωβρίου και, αναμφίβολα, θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή των επενδυτών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τους κινδύνους σχετικά με τις επενδύσεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο βασικότερος είναι η εξέλιξη της πανδημίας «την οποία ουδείς μπορεί να προβλέψει», ενώ κρίσιμο στοιχείο είναι το πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο λέγοντας πως «χωρίς εμβόλιο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ούτε το 2021».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «δεν θεωρώ ότι αυτές επηρεάζουν τους επενδυτές, ούτε πρόκειται να γίνει πόλεμος ή επεισόδιο. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν είναι τόσο δραματική όσο ενδεχομένως παρουσιάζεται».

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *