Αδ. Γεωργιάδης: Φορολογικές ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τη χορήγηση φορολογικών ελαφρύνσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωγιάδης, αναφερόμενος στο μέτρο της έκπτωσης ενοικίου 40% σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εισέπραξαν μόλις το 60% του ενοικίου για τους μήνες Μάρτιο ή/και Απρίλιο, ως απόρροια των μέτρων στήριξης για την πανδημία της Covid-19.

Παρά τις ελαφρύνσεις, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι αυτές δεν πρόκειται να καλύψουν όλο το ποσό που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Σ’ αυτή την κρίση, όλοι θα χάσουμε από κάτι» έσπευσε να σχολιάσει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις τραπεζικές επιταγές, για τις οποίες υπάρχει προστασία με νομοθετική ρύθμιση, ο αρμόδιος υπουργός γνωστοποίησε ότι – παρ’ όλα αυτά – έχει πληρωθεί το 87% εξ αυτών.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα της ρευστότητας, κάνοντας λόγο για πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα «πέσουν» στην αγορά, μέσω και της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου.

Τέλος, για την παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας έως τα τέλη Ιουλίου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί εν μέσω κορωνοϊού και ότι το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων («κόκκινων» και «πράσινων»).

naftemporiki.gr

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *