Αχτσιόγλου: Μέτρα που μειώνουν κατά 50% τους μισθούς προωθεί η κυβέρνηση

INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα νέα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση όσον αφορά την εκ περιτροπής εργασία εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έ.Αχτσιόγλου. Υπογραμμίζει ότι με τη μονομερή απόφαση εργοδοτών εργαζόμενοι που θα υποχρεωθούν σε εκ περιτροπής εργασία θα υποστούν μείωση κατά 50% των αμοιβών τους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «μετά την φαστ-τρακ διαδικασία μαζικών απολύσεων, το υπουργείο Εργασίας θεσμοθετεί και φαστ-τρακ διαδικασία εκ περιτροπής εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους για 6 μήνες. Μάλιστα, το μέτρο αυτό θα επιβάλλεται μονομερώς από την επιχείρηση ανεξαρτήτως εάν έχει περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρα».

Αυτές οι παρεμβάσεις βαφτίζονται από το υπουργείο ως «μέτρα προστασίας της εργασίας». Η κ.Αχτσιόγλου σημειώνει ότι  η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Χρειάζεται πλήρης προστασία των υφιστάμενων συμβάσεων  εργασίας, κάλυψη των μισθών και του δώρου Πάσχα από το κράτος. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν. Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξει κατεύθυνση στα εργασιακά» καταλήγει.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *