9 συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

9 συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Η διαδικασία μιας ανακαίνισης σπιτιού μπορεί γρήγορα να επηρεαστεί από απρόβλεπτες περιστάσεις, αυξημένους προϋπολογισμούς και άλλα απροσδόκητα προβλήματα. Αυτές οι 9 συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τυχόν περιττά προβλήματα και επιπλέον κόστος που μπορεί μερικές φορές να προκύψει σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτά τα προβλήματα μπορούν να μετριαστούν, αν δεν αποφευχθούν πλήρως. Διαβάστε παρακάτω καθώς δίνουμε 9 συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε τη δική σας ανακαίνιση. Η τεχνική εταιρεία AGS Engineering είναι αυτή που χρειάζεστε για μια υψηλού επιπέδου ανακαίνιση σπιτιού.

1.Κάντε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό

Παρόλο που είναι αυτονόητο ότι οποιοδήποτε έργο χρειάζεται προϋπολογισμό για να ελέγχει το κόστος, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στα σχέδια των ονείρων σου και το ποσό που έχεις διαθέσει για ένα έργο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια πραγματική κατανόηση της τιμολόγησης, τόσο με υλικά όσο και με εργασία, ώστε να μπορείτε να μετρήσετε τις προσδοκίες ανάλογα.

Δυστυχώς, οι τηλεοπτικές εκπομπές βελτίωσης και ανακαίνισης σπιτιών μπορεί μερικές φορές να είναι παραπλανητικές ως προς το κόστος, οι οποίες μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την τοποθεσία και το χρονοδιάγραμμα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναλάβει ανάδοχο τον προϋπολογισμό σας και επιβεβαιώστε ότι είναι ρεαλιστικό.

2. Αποφασίστε για ένα λογικό πεδίο εργασίας

Μόλις καθορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να διευκρινίσετε τι ακριβώς μπορεί να συμβεί και πότε. Ίσως χρειαστεί επίσης να κάνετε στον εαυτό σας μερικές δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζεστε σε σχέση με αυτό που απλά θέλετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την πραγματική πρόθεση του έργου και να καθορίσετε σημαντικούς βασικούς κανόνες. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στον προγραμματισμό και τον καθορισμό της εργασίας που συμβαίνει όταν.

3. Προσδιορίστε εκ των προτέρων αντικείμενα αξίας

Το να καθορίσετε που θα δαπανηθούν τα χρήματά σας συμβαδίζει με τον ρεαλιστικό προϋπολογισμό και τον καθορισμό ενός λογικού πεδίου εργασίας. Όσο νωρίτερα μπορείτε να κάνετε αυτόν τον προσδιορισμό, τόσο πιο πιθανό θα παραμείνετε σε καλό δρόμο με το κόστος. Σκεφτείτε ποια είδη θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά, καθώς αυτά είναι προϊόντα που αξίζει να επενδύσετε. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, ίσως θελήσετε να εξοικονομήσετε από κάποια αναλώσιμα, καθώς αυτά τα αντικείμενα μπορούν εύκολα να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

4. Δημιουργήστε ένα σαφές όραμα στο μυαλό σας

Από τα πλακάκια που θα πάνε στους τοίχους έως τις συσκευές που θα εγκατασταθούν, όποιος έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού του πριν ξέρει ότι είναι καλύτερο να διαλέξετε τα πάντα πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αυτό συμβαίνει επειδή θα πρέπει να λάβετε πολλές αποφάσεις μόλις ξεκινήσει η ανακαίνιση και όσο περισσότερα έχετε κάνει προηγουμένως, τόσο καλύτερα – και καλύτερα μορφωμένοι – θα είστε. Τα διαδικτυακά εργαλεία όπως το Pinterest,  μπορούν να βοηθήσουν και μην φοβάστε να αρχίσετε να αγοράζετε αντικείμενα για να ξεκινήσετε.

5. Γνωρίστε τι υπάρχει ήδη

Οι υπάρχουσες συνθήκες σε ένα σπίτι μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον προϋπολογισμό και το εύρος της ανακαίνισης, καθώς μερικές φορές κάτι τόσο φαινομενικά απλό όσο η προσθήκη ενός επιπλέον τοίχου σε ένα δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει στην αρχιτεκτονική αλλαγή ενός ολόκληρου σπιτιού. Εάν γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι πέφτει η ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε πολλές ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα, αυτό θα πρέπει να είναι μια ένδειξη ότι ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε το ηλεκτρολογικό σας σύστημα.

6. Το ποιον θα προσλάβετε είναι σημαντικό

Είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή ομάδα για να ολοκληρώσετε την ανακαίνιση στο σπίτι σας. Παρόλο που οι συστάσεις από στόμα σε στόμα από φίλους μπορεί να είναι αρκετές για μερικούς, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο στον εργολάβο σας.

Εξετάζοντας την άδεια, το πιστοποιητικό ασφάλισης, το ιστορικό ενέχυρου, τον αριθμό ομολόγου και την πιστοποίησή σας  για να σας διασφαλίσετε τον επαγγελματισμό του. Εξίσου σημαντική είναι η εύρεση ενός εργολάβου με τον οποίο συνεργάζεστε και που κατανοεί το όραμά σας, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε συνέντευξη ή προκαταρκτική συζήτηση πριν από την επίσημη δέσμευση των υπηρεσιών.

7. Σκεφτείτε πρακτικά

Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε ένα σπίτι, σκεφτείτε πρακτικά τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Το βάψιμο στους τοίχους ενός μικρού μπάνιου μπορεί να είναι απολύτως εφικτό από εσάς, αλλά το βάψιμο όλων των τοίχων ενός μεγάλου σπιτιού είναι πιθανότατα λιγότερο. Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι θα εξοικονομούσατε πολλά χρήματα κάνοντας τη δουλειά μόνοι σας, εάν είναι κάτι άγνωστο, μπορεί να κοστίσει ακόμη περισσότερο για να κάνετε μια επαγγελματική αναίρεση και στη συνέχεια να ολοκληρώσετε σωστά το έργο.

8. Προετοιμαστείτε για να ζήσετε πιο άβολα κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης

Ζώντας μέσω μιας ανακαίνισης σπιτιού μπορεί με μια δοκιμαστική εμπειρία – που είναι συχνά γεμάτη με σκόνη, εξάντληση και άφθονη λήψη. Ακόμη και οι πιο σχολαστικοί εργολάβοι δεν μπορούν να εμποδίσουν τη σκόνη και τη βρωμιά να πετούν παντού, οπότε ξέρετε ότι το σπίτι σας δεν θα είναι τόσο καθαρό όσο θα το κρατούσατε συνήθως και προσπαθήστε να μην το ενοχλείτε. Εάν νομίζετε ότι θα είναι πάρα πολύ για να το χειριστείτε, δεν είναι ασυνήθιστο να νοικιάσετε ένα μέρος για να μείνετε, να πάτε σε διακοπές ή να ζήσετε με φίλους ή την οικογένεια για μερικές κρίσιμες εβδομάδες έως ότου το σπίτι είναι λίγο πιο βιώσιμο

9. Θυμηθείτε να έχετε θετική στάση

Δεν έχει ακόμη γίνει ανακαίνιση σε κάποιο σπίτι που να ήταν εντελώς ομαλή, χωρίς ούτε ένα χτύπημα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για μέρες που τα πράγματα δεν πάνε σωστά. Είναι φυσικό να θέλουμε όλα να πάνε τέλεια σύμφωνα με το σχέδιο, αλλά με τόσα πολλά προϊόντα και άτομα που εμπλέκονται, είναι απίθανο ότι όλα θα αποδειχθούν ακριβώς όπως φανταζόσασταν. Κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό και μερικές φορές ακόμη και δαπανηρό.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, κρατήστε μια θετική προοπτική. Απλά και μόνο επειδή κάτι δεν έχει παραδοθεί εγκαίρως ή επειδή είστε λίγο πίσω στο χρονοδιάγραμμα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το πιο σημαντικό είναι να θυμηθείτε ότι η ανακαίνιση σπιτιού δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πάντα, αν και μερικές φορές μπορεί να φαίνεται έτσι στη διαδικασία. Αυτές ήταν οι 9 συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού από εμάς.

Δείτε περισσότερα για ανακαίνιση σπιτιού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *