80 χρoνια πριν... 7-8-1940

ΣΟΜΑΛΙΑ: «Η εκ μέρους του εχθρού εισβολή […] ήρχισε την 4ην Αυγούστου. Ο εχθρός ενεργεί διά τριών φαλάγγων, εκ των οποίων η μία κινείται προς Οντβέινα, η δευτέρα προς Αργκέιζα και η τρίτη προς Γκαραγκάρα». […] Ο επικρατών εις τα μέρη ταύτα καύσων φθάνει τους 120 βαθμούς Φαρενάιτ. Οι Ιταλοί είναι υποχρεωμένοι να διαβούν οροσειράν ύψους 3.600 ποδών, την οποίαν διασχίζουν μόνον ανώμαλοι ατραποί, κατάλληλοι διά καμήλους και επομένως δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίησις μηχανοκινήτων στρατευμάτων. Αναμένεται η διεξαγωγή κλεφτοπολέμου, ενώ η βρεταννική αεροπορία θα είναι ικανή να προκαλή σημαντικάς ζημίας εις τας βραδέως κινουμένας εχθρικάς φάλαγγας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: […] το Ομοσπονδιακόν Συμβούλιον απεδέχθη νομοσχέδιον διά του οποίου απαγορεύεται οιαδήποτε δράσις του κομμουνιστικού κόμματος και των οργανώσεων των τροτσκιστών και των αναρχικών εντός του ελβετικού εδάφους.

ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ: Ενυμφεύθησαν εις την πλατείαν Αριστοτέλους και τας πλατείας των γύρω της πόλεως κοινοτήτων 75 ζεύγη απόρων νέων και νεανίδων. […] Οι ομαδικοί γάμοι εγένοντο μερίμνη και δαπάναις της παλλαϊκής επί του εορτασμού επιτροπής Θεσσαλονίκης, εις όλα δε τα ζεύγη εδόθη ως γαμήλιον δώρον επιταγή 2.000 δραχμών.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *