80 χρoνια πριν… 15-5-1940

80 χρoνια πριν... 15-5-1940 1

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ: Η Ολλανδία πρέπει εφεξής να θεωρήται ως καταληφθείσα υπό των Γερμανών καθ’ όλην την έκτασιν αυτής. […] Την εσπέραν ο επίσημος ολλανδικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε την εξής ανακοίνωσιν του Ολλανδού αρχιστρατήγου Βίνκελμαν. «Η αντίστασίς μας συνετρίβη ενώπιον αριθμητικώς ανωτέρων δυνάμεων. Το Ρόττερνταμ και η Ουτρέχτη παρεδόθησαν διά να αποφευχθή η πλήρης καταστροφή των και η περαιτέρω άσκοπος θυσία ανθρωπίνων υπάρξεων. Τα ολλανδικά στρατεύματα διατηρούν προσωρινώς την διοίκησιν των πόλεων τούτων εν αναμονή της αφίξεως των γερμανικών στρατευμάτων».

ΑΓΙΑ: Την παρελθούσαν Κυριακήν ο Πάπας ανεκήρυξεν αγίαν την Γαλλίδα μοναχήν Μαρία Ντυσέν, η οποία επί 35 έτη ειργάσθη διά την διάδοσιν του χριστιανισμού μεταξύ των ερυθροδέρμων της Αμερικής.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: […] τα «στούντιο» του Βερολίνου, της Βιέννης, του Μονάχου και της Πράγας εγύρισαν από της εκρήξεως του πολέμου 63 νέας κινηματογραφικάς ταινίας. Αι περισσότεραι ταινίαι έχουν ως υπόθεσιν την ζωήν και το έργον ενδόξων Γερμανών, μεταξύ άλλων του Μπετόβεν, του Μπαχ, του Ντήζελ και του Γουτεμβέργιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *