4 Συμβουλές για να βρείτε τον κατάλληλο ψυχολόγο

4-symvoules-gia-na-vrite-ton-katallilo-psychologo

4 Συμβουλές για να βρείτε τον κατάλληλο ψυχολόγο

Μερικές φορές το να φτάσουμε στο σημείο να παραδεχτούμε πως; χρειαζόμαστε ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα κομμάτια της καθημερινότητάς μας είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για τον λόγο αυτό όταν φτάσουμε σε αυτό το κορυφαίο σημείο είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναζητήσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο.

Δεν θα πρέπει να κάνεις βιαστικές κινήσεις. Αντίθετα καλό θα ήταν να αφιερώσεις πρώτα λίγο χρόνο στην αναζήτησή σου, γιατί αν δεν βρεις τον θεραπευτή με τον οποίο θα νιώσεις ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ σας δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις και πολλά από τις επισκέψεις σου σε αυτόν.

Για πάμε να δούμε όμως κάποιες βασικές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσεις εάν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις τον εαυτό σου!

1. Έρευνα για μεθόδους θεραπείας

Όταν θα κάνεις αναζήτηση για ψυχολόγους είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίσεις να ενημερωθείς για τις μεθόδους θεραπείας που ακολουθεί ο κάθε ένας τους. Τέτοιες μέθοδοι είναι για παράδειγμα είναι:

  • η ατομική θεραπεία όπου περιλαμβάνει μόνο τον θεραπευτή και εσένα,
  • η θεραπεία μαζί με τον σύντροφό σου,
  • η οικογενειακή θεραπεία και
  • η ομαδική θεραπεία.

Τι θα ταίριαζε καλύτερα με εσένα και τις ανάγκες σου;

2. Έρευνα για την επαγγελματική εμπειρία

Όπως και σε κάθε περίπτωση επαγγελματία έτσι και με την περίπτωση των ψυχολόγων παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο η εμπειρία που έχει ο κάθε θεραπευτής. Όσο περισσότερη η εμπειρία του τόσες περισσότερες και οι θεωρητικές αλλά και οι πρακτικές του γνώσεις.

Επίσης κάθε ψυχολόγος ειδικεύετε και σε έναν ξεχωριστό τομέα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν να αναζητήσεις αυτόν που είναι καταλληλότερος για την δική σου περίπτωση. Αν το δούμε λίγο πιο απλά για να καταλάβουμε τι λέμε. Αν μία γυναίκα είναι έγκυος θα πάει σε κάποιον γυναικολόγο, αν κάποιος έχει θέματα με τον Θυρεοειδή του θα πάει σε κάποιον ενδοκρινολόγο. Έτσι λοιπόν και για την δικές μας προσωπικές ανάγκες υπάρχει και ο κατάλληλος ψυχολόγος:

3. Προσπάθησε να δεις εάν μπορείς να συνδεθείς με τον θεραπευτή

Όπως είπαμε και προηγουμένως είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς να εμπιστευτείς τον ψυχολόγο σου και να νιώσεις άνετα μαζί του. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις αυτό εάν ζητήσεις να κάνεις μια διερευνητική συνάντηση μαζί του.

Στην συνάντηση αυτή μπορείς να τον ρωτήσεις για τον λόγο που επέλεξε αυτήν την δουλειά, για τον αριθμό των ασθενών που έχει αναλάβει, για τις μεθόδους θεραπείας που χρησιμοποιούν συνήθως.

4. Μην συμβιβάζεσαι 

Αν νιώσεις ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε εσένα και τον θεραπευτή σου μην πιέζεις τον εαυτό σου να συνεχίσει γιατί αυτό που θα καταφέρεις να κάνεις είναι μία τρύπα στο νερό.

Μιλάμε για την ηρεμία σου και για την καλή σου πνευματική αλλά και σωματική υγεία γι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να επιλέξει και όχι να καταπιέζεσαι και να συμβιβάζεσαι.

Ο σωστός θεραπευτής θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην αυτοϊαση! Μην αργείς ξεκίνησε τώρα να επικοινωνείς με τα κατάλληλα άτομα και θα κάνεις το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου. Έχεις την δυνατότητα επίσης να κάνεις τις συνεδρίες από το σπίτι σου με την νέα υπηρεσία ψυχολόγος online!

Δείτε περισσότερες συμβουλές για την ψυχολογική υποστήριξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *