24ωρη απεργία την Πέμπτη για τη μετατροπή σε mega εμβολιαστικό κέντρο24ωρη απεργία την Πέμπτη για τη μετατροπή σε mega εμβολιαστικό κέντρο 1

Σε 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου. Κάνουν λόγο για «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» απόφαση του υπουργείου Υγείας στις 6 Ιανουαρίου να ανασταλούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Σε σημερινή συνέλευση των εργαζομένων, παρουσία της προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ωστόσο, «μετά την εμμένουσα στάση του υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες», οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν την αυριανή κινητοποίηση.

Ζητούν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Επίσης, να συνεχιστεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου «με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.