Συρία: Ξεχωριστές επιχειρήσεις από αντάρτες και στρατό


Ξεχωριστές επιχειρήσεις πραγματοποιούν αντάρτες που δραστηριοποιούνται με την υποστήριξη των ΗΠΑ και συριακός στρατός στα ανατολικά της Συρίας, κλιμακώνοντας την άσκηση πολεμικής πίεσης στο Ισλαμικό Κράτος, που εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο περιοχών πλούσιων σε πετρέλαιο, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Αράβων και Κούρδων μαχητών, ενώ υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της SDF άρχισαν σήμερα μία νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών στα βόρεια της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη περιοχών στα βόρεια κι ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν ανακατέλαβαν μία περιοχή πετρελαιοπηγών που βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ευφράτη από τους τζιχαντιστές.

Επίσης, ανακατέλαβαν τμήμα του δρόμου που συνδέει την Ντέιρ αλ-Ζορ με περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *