Ο Ιπποκράτης «επέστρεψε» στη Λάρισα

Ο Ιπποκράτης «επέστρεψε» στη Λάρισα

Ο Ιπποκράτης «επέστρεψε» στη Λάρισα 1

 Ο Ιπποκράτης ο θεμελιωτής της σύγχρονης ιατρικής «επέστρεψε» μετά από χιλιάδες χρόνια στη Λάρισα μέσα από μια εκδήλωση με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη» επιστροφή που διοργανώθηκε χθες το βράδυ στη θεσσαλική πόλη. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το «Αιώνιο Σώμα», ένα έργο ωδή στο ανθρώπινο σώμα, αφιερωμένο στον Ιπποκράτη, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Λάρισα.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, νέο μουσικό έργο του συνθέτη Γιάννου Αιόλου, το οποίο και παρουσιάστηκε σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιούργησε ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου.

Το έργο εκτέλεσε η Μικτή χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και τον Θάνο Μαργέτη στο πιάνο.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό εγχείρημα, ενώ κάλεσε τους τοπικούς φορείς της πόλης να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να «μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να αναδείξουμε την πόλη της Λάρισας ως Ιπποκρατική πόλη».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο Λαρισαίος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *