Μόρας: Έχει τις βάσεις ο Παναιτωλικός

Μόρας: Έχει τις βάσεις ο Παναιτωλικός 1

Ο έμπειρος στόπερ τόνισε πως δεν… σκέφτηκε πολύ μέχρι να να πει το «ναι» στα «καναρίνια».

Για το παιχνίδι της Τούμπας αλλά και το μέλλον του τόσο στον Παναιτωλικό όσο και στο ποδόσφαιρο γενικότερα, μίλησε ο Μόρας στον σταθμό «Libero».

Για την αγωνιστική παρουσία του Παναιτωλικού στην Τούμπα: Εφόσον δεν εκμεταλλευτήκαμε 1-2 καλές επιθέσεις που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, αδρανήσαμε μία στιγμή και το πληρώσαμε. Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες αυτό γίνεται αν δεν είναι προσεκτικός.

Για τη φάση του γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός: Έχουμε δουλέψει λίγο το σύστημα με τρεις στόπερ πίσω, αλλά σίγουρα δεν το μαθαίνεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Το ίδιο λάθος που κάναμε στη φάση του γκολ θα μπορούσαμε να το κάνουμε και με τέσσερις στόπερ. Πήραμε στη συγκεκριμένη φάση τη λάθος απόφαση, ανεξαρτήτως του αριθμού των αμυντικών μας. Καμιά φορά το να βάζεις περισσότερους παίκτες πίσω μπερδεύεσαι περισσότερο. Αν αναλύσουμε τακτικά τι έγινε σε εκείνη τη φάση, χρειαζόμαστε πολύ χρόνο.

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ και το πόσο επηρέασε το πλάνο τους: Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση. Του ήρθαν αργά πολλοί παίκτες, έπαιζε χωρίς κόσμο, είναι ντροπή που τα γήπεδα είναι άδεια. Εμείς ήρθαμε με το σκεπτικό ότι αν είμαστε τακτικά πίσω δεμένοι με υπομονή μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το λάθος του ΠΑΟΚ. Το πετύχαμε, αλλά στις 1-2 αντεπιθέσεις που κάναμε δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιεστήκαμε, ο ΠΑΟΚ έδειξε την ποιότητα του και με μία φάση βρήκε γκολ. Εμείς είμαστε καινούργια ομάδα που έχουμε πολλά να μάθουμε. Ήταν από τα παιχνίδια που σου δείχνουν που μπορείς να φτάσεις και σε βοηθούν να βελτιωθείς. Είμαστε καλά, η ψυχολογία μας είναι καλή, όταν μας δίνεται ευκαιρία θα πρέπει να την αρπάζουμε και με τον ΠΑΟΚ δεν το κάναμε αυτό. Στις αντεπιθέσεις μας δεν είχαμε σωστή την τελευταία πάσα, λάθος απόφαση στο τέλος της φάσης. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ θα έχεις πολύ λιγότερες ευκαιρίες να τους κάνεις τη ζημιά. Είμαστε μικρή ομάδα, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε ως μεγάλη για να κάνουμε το κάτι παραπάνω, έχουμε τα φόντα σε επίπεδο οργάνωσης.

Για όσα συνάντησε στον Παναιτωλικό: Ο Παναιτωλικός έχει αρκετές βάσεις. Πρέπει και κάποια πράγματα να αλλάξουν. Ο καθένας με την εμπειρία του θα πρέπει να βοηθήσει. Με ένα εντελώς τυχαίο τηλεφώνημα σε λίγη ώρα και είπα προχωρήστε τη μεταγραφή. Άκουγα για τον κ. Κωστούλα και τους συνεργάτες του είναι ένα πρότζεκτ που με ενδιαφέρει, για αυτό ήρθα στον Παναιτωλικό.

Για όσα κρατάει από την πολύχρονη παρουσία του στο εξωτερικό, παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ιταλία: Αγωνιστικά αυτό που μου κάνει η εντύπωση είναι η οργάνωση του πρωταθλήματος και όχι μόνο των ομάδων. Στη Serie A έχει πέσει το επίπεδο συγκριτικά με το πώς ήταν την πρώτη πενταετία που πήγα εγώ. Στη Β’ Εθνική έχει πέσει πολύ περισσότερο κι έχει κολλήσει στη Γ. Υπάρχουν άσχημα οργανωμένες ομάδες και πράγματα που ταιριάζουν με την Ελλάδα, δυστυχώς. Το πρωτάθλημα όμως στην Ιταλία είναι πολύ πιο οργανωμένο. Έχουν ένα απλό προπονητικό κέντρο οι ομάδες και τα βασικά να δουλέψουν. Μου άρεσε η κουλτούρα για το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, προσπάθησα να βελτιωθώ ως άνθρωπος, αυτό κρατάω και δεν έχω ακόμα αποφασίσει αν θα ζήσω στην Ελλάδα ή όχι. Ήταν 10 χρόνια παρουσίας μου στην Ιταλία, στον βορρά, που ήταν πολύ οργανωμένα τα πράγματα, σε αντίθεση με τον νότο που μοιάζει, δυστυχώς, πολύ με την Ελλάδα στην έλλειψη οργάνωσης. Προσπάθησα να ανοίξω το κεφάλι μου και να πάρω πράγματα.

Για το αν σκέφτεται να γίνει τεχνικός διευθυντής στο μέλλον: Ναι σκέφτομαι και το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Έχω κάτι στο μυαλό μου και για την Ιταλία, έχω κάποια πολύ καλή σχέση. Μάνατζερ θα με ενδιέφερε να γίνω, αλλά το ένα φέρνει το άλλο έτσι κι αλλιώς. Δεν ξέρω αν διάλεγα ως τεχνικός διευθυντής αν θα μπορούσα να δουλέψω σε ελληνική ομάδα. Είναι υπεύθυνος που θα πάρει τα ρίσκα, θα αποφασίσει για όλα και θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς. Θα κριθεί για ό,τι έχει παρουσιάσει. Εύχομαι να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα η Ελλάδα. Δεν ξέρω κατά πόσο οι επενδυτές δέχονται αυτό τον ρόλο, αλλά πρώτα θα πρέπει να οργανωθεί το πρωτάθλημα να έρθουν χρήματα για να υποστηριχτούν αυτές οι θέσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *