Τι συζητείται στην Ε.Ε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι θα συμβεί με όσους τουρίστες έρθουν στην Ελλάδα

Τι συζητείται στην Ε.Ε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι θα συμβεί με όσους τουρίστες έρθουν στην Ελλάδα


Θεοχάρης: Ο τουρισμός θα ανοίξει με ισορροπημένο τρόπο και προσεκτικά βήματα

Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα ανοίξει με ισορροπημένο τρόπο και προσεκτικά βήματα, είπε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για το εάν θα έρχονται στην Ελλάδα μόνον οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, είπε ότι τα δεδομένα δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο, σημείωσε ωστόσο ότι είναι ανοικτή η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πιο πιθανό είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν λιγότερη ταλαιπωρία, καθώς δεν θα υποβάλλονται σε τεστ.

Σε άλλες δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού, αναφέρθηκε και στο κατά πόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν και την επόμενη χρονιά, ο υπουργός Τουρισμού απάντησε πως «φυσικά θα τα έχουμε και την επόμενη χρονιά».

Πρόσθεσε δε ότι αποτελούν έναν «παράγοντα που πρώτον δίνει το αίσθημα της ασφάλειας στον τουρίστα ο οποίος ταξιδεύει και δεύτερον η πολύ καλή υλοποίησή τους από την πλευρά των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων και των άλλων επιχειρήσεων του τουρισμού στη χώρα μας έδωσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Για τους μη εμβολιασμένους, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα υπάρχουν διευρυμένα εργαλεία ελέγχου στα σύνορα, ενώ όπως υπογραμμίζει ο υπουργός υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από την επιδημιολογική κρίση.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Τουρισμός εμβόλιο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *