Προβλέπουμε μια καλή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία – News.gr

Προβλέπουμε μια καλή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία – News.gr


«Ελπίζουμε ότι η αύξηση νέων μολύνσεων από τον ιό θα παραμείνει υπό έλεγχο, καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μια «καλή ανάκαμψη» για την ελληνική οικονομία, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες για την οικονομία στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Ο κ. Τζεντιλόνι είπε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος και του χρόνου είναι καλός, ωστόσο τόνισε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ισχυρά συνδεδεμένη με τις τάσεις στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον διεθνή τουρισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο νέου κύματος της πανδημίας, είπε: «Ελπίζουμε ότι η αύξηση νέων μολύνσεων από τον ιό θα παραμείνει υπό έλεγχο, καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί». Επανέλαβε, επίσης, ότι το μήνυμα είναι «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι στις προβλέψεις της η Επιτροπή θεωρεί ως κίνδυνο την πιθανότητα να αλλάξει η κατάσταση λόγω της πανδημίας, από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και ανοδικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Σχετικά Tags

Πάολο Τζεντιλόνι

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *